Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų teatro teatro ir muzikos festivalio pradžia – su šypsena ir staigmenomis

Paskutinį liepos savaitgalį Andriaus Mamontovo ir grupės koncertu startuos aštuntasis Druskininkų teatro ir muzikos festivalis. Rugpjūčio pradžią muzikos ir juoko salvėmis jame skelbs intymi vyrų trupė „Erelis“, kurią sudaro mylimi „Keistuolių“ teatro aktoriai, detektyviškai nusiteikęs „Kitoks teatras“ bei eilė žymių dainininkų: Markas Palubenka, bliuzo karalienė Arina, bardas Domantas Razauskas.
Druskininkų muzikos ir teatro festivalis
Druskininkų muzikos ir teatro festivalis / Druskininku teatro ir muzikos festivalio archyvo nuotr.

Spektakliai su humoro ir detektyviniais elementais

Intymi vyrų trupė „Erelis” vėl kartu – tuo įsitikinsite naujajame jų humoristiniame šou Druskininkų teatro festivalyje rugpjūčio 1 dieną.

Legendinių „Keistuolių” teatro kartos aktorių Roberto Aleksaičio, Dariaus Auželio, Aido Giniočio, Andriaus Kaniavos ir Dariaus Minioto galvose paklydę lietuvių klasikų, tautosakos ir estrados kūriniai virto spalvingu tekstų ir dainų kiču, kuris ir sudaro „Erelių” repertuarą.

„Tai, ką žmonės mato ir girdi šiame šou, yra nenusakoma“, – teigia „Ereliai“. Kodėl? Nes jie tokie! Tokie buvo, matyt tokie ir liks. „Išperėtas“ aktorių studentavimo laikais spektaklis šiandien – kaip niekad aktualus. 1989 m. „Erelio“ repertuaras buvo panašus į legalų chuliganizmą, lengvą ir ironišką atsvarą agitbrigadiniam humorui, kuris vyravo šalyje. Šį kartą „Ereliai“ pristato žiūrovams ne tik oratoriją "Brisiaus galas", "Sakmę pagal Juzą“, bet ir naują spektaklio dalį „Sigutė“.

Tuo tarpu „Kitoks teatras“ iš Kauno kviečia atsigręžti į save. Lietuviškoje komedijoje su detektyvo elementais „Tik kūdikiai gimsta dori“ tapsime istorijos, kuri gali nutikti kiekvienam iš mūsų, liudininkais.

Spalvinga muzikinė panorama

Į muzikinius renginius tradiciškai kvies restoranas – muzikinis klubas „Druskininkų Kolonadaģ. Čia Rugpjūčio 3 d. Koncertuos originalus jaunas atlikėjas M.Palubenka, kuris šių metų Lietuvos alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė. 2011“ tapo geriausio metų debiuto nominacijos nugalėtoju.

Rugpjūčiio 4 d. Scenoje išvysime iki šiol Lietuvos bliuzo karaliene tituluojamą Ariną ir grupę „Veto bank“.

Akustinis D.Razausko koncertas - galimybė išgirsti tas dainas, kurios neskamba koncertuose su grupe. Tai ramios baladės, muzikiniai pasakojimai, naujų dainų eskizai. Kūrėjas aktyviai koncertuoja jau 10 metų, per tą laiką parašė daugiau nei 150 dainų, išleido eilėraščių knygą, du dainų albumus. Už savo kūrybinę veiklą apdovanotas pirmąja Vytauto Kernagio vardo gitara.

Pirmasis Rusų teatro sezono atidarymas

Rugpjūčio 10 d. Druskininkų teatro ir muzikos festivalyje įvyks pirmojo „Rusų teatro sezono“ atidarymas, kuriame dalyvaus teatrų iš Rusijos, Druskininkų miesto valdžios atstovai. Per pusantros savaitės festivalyje svečiai iš Maskvos, Sankt Peterburgo, Kaliningrado pristatys eilę spektaklių bei muzikinių programų. Sezoną pradės garsios atlikėjos Irinos Jevdokimovos įkurto tеatro „Meno lizdas“ ir „Ališer Chasanov Mim orkestro opera – baletas „Didonė ir Enėjas“ pagal VXII a. anglų kompozitoriaus H.Purcell operą. Modernistinio spektaklio režisierius – Ališer Chasanov, pastatęs daugelį spektalių, operų, miuziklų ir muzikinių spektaklių vaikams įvairiuose Rusijos miestuose, tarptautinio baleto šokėjų ir choreografų konkurso diplomantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius