-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Gabrėnaitė premjeroje „Motina (Vasa Železnova)“ atskleis sielos kurčnebylystę

Vilniaus mažasis teatras žiūrovams gruodžio 9, 16 ir 27 dienomis pristato režisieriaus Kirilo Glušajevo premjerą „Motina (Vasa Železnova)“, kurioje pagrindinį vaidmenį kuria ir prie idėjos interpretacijos prisideda talentinga aktorė Eglė Gabrėnaitė. Pagal Maksimo Gorkio pjesės „Vaza Železnova“ pirmąjį variantą statomame spektaklyje atskleidžiamas šeimos konfliktas, kuris, anot kūrėjų, šiomis dienomis itin aktualus.
Mantas Vaitiekūnas ir Eglė Gabrėnaitė
Mantas Vaitiekūnas ir Eglė Gabrėnaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Maksimas Gorkis – fantastiškai aktualus rašytojas, totaliai reikalingas šiai dienai. Jis kalba apie tai, kas pas mus lyg ir yra, bet kažkur giliai viduje užslėpta – meilė ir nemeilė, dėkingumas. Visi tie dalykai tarsi susivienodino, nusiplovė, todėl apie tai mums visiems reikia vėl išgirsti, – tikino E.Gabrėnaitė, vis dar ieškodama herojės tikrumo atviroje repeticijoje. – Mūsų noras – išsakyti tai, kas slypi viduje. O tai labai sunku šiais laikais – sunku jausmus parodyti ne tik publikai, bet ir savo vaikui. Tai yra be galo reikalinga.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eglė Gabrėnaitė ir Gabrielė Tuminaitė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eglė Gabrėnaitė ir Gabrielė Tuminaitė

Anot režisieriaus, ketvirtojo jo režisuojamo spektaklio „Motina (Vasa Železnova)“ žanras – vertybių tragedija, kuri itin aktuali šiais laikais.

„Gorkis kalba apie sielos kurčnebylystę. Kai viskas yra viduje, bet sunku tai tiek pasakyti, tiek išgirsti. Čia visi nelaimingi, niekas nieko nemyli ir nežino, kas yra gerai. Pirmame plane yra visai kiti dalykai – visi planuoja ir galvoja, kad laimė kažkur ten – tik duok pinigų ir aš padarysiu, o dabar ir čia, atsiprašant, galima šikti artimui į dūšią, – aštriai apie spektaklio kildinamas mintis kalbėjo K.Glušajevas. – Mūsų visuomenei dabar taip pat labai trūksta susiklausymo, pokalbio, meilės, nes mes negirdime vienas kito. Reikia mylėti savo artimą – tai taip paprasta ir genialu.“

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spektaklio Motina (Vasa Železnova) repeticija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spektaklio „Motina (Vasa Železnova)“ repeticija

Trijų veiksmų spektaklyje, be E.Gabrėnaitės, vaidmenis kuria aktoriai Gintarė Latvėnaitė, Darius Gumauskas, Leonardas Pobedonoscevas, Mantas Vaitiekūnas, Rimantas Bagdzevičius, Agnė Šataitė, Gabrielė Tuminaitė, Miglė Polikevičiūtė, Mindaugas Capas ir Ilona Kvietkutė.

K.Glušajevas gana kategoriškai teigė, kad Lietuvos teatre geriau už E.Gabrėnaitę niekas kitas nesuvaidintų įvairiapusio Motinos – Vasos – personažo.

„Vasa yra Motina. Ne viskam gyvybę suteikiantis, bet ir atimti galintis pradas. Motina-šventoji, Motina-nuodėmklausė, Motina-likimas, palaima ir prakeiksmas. Ir visa tai telpa viename personaže“, – sakė spektaklio režisierius.

„Ir vis dėlto, kaip man sakė Kirilas, „mylėk mamą, kokia ji bebūtų“, – pridūrė E.Gabrėnaitė, netrukus vėl įsigilinusi į savo įkūnijamą personažą...

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spektaklio Motina (Vasa Železnova) repeticija
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Spektaklio „Motina (Vasa Železnova)“ repeticija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius