Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Nerk į teatrą“: nuo spektaklių vaikams iki diskusijų su ženklu N-18

Vasario 9–15 dienomis Nacionalinis Kauno dramos teatras (NKDT) organizuoja penktąjį edukacinį festivalį vaikams ir jaunimui „Nerk į teatrą“. Šiemet žiūrovai galės rinktis daugiau nei iš keturiasdešimties renginių, skirtų įvairaus amžiaus teatro mylėtojams.
Kaune vyksta festivalis „Nerk į teatrą“
Kaune vyksta festivalis „Nerk į teatrą“

NKDT kultūrinės veiklos ir turizmo vadybos skyriaus vadovė Agnė Burovienė teigia, kad festivalio tikslas – užmegzti abipusiai naudingą dialogą tiek teatrui, tiek jo dalyviams. „Mes siekiame, kad žiūrovai už prieinamą kainą galėtų visapusiškai ištyrinėti teatrą per juos dominančią prizmę. Kviečiame mažose grupelėse pažinti užkulisių erdves, iš profesionalų lūpų sužinoti jų meistrystės paslaptis, susipažinti su naujausiomis teatro tendencijomis, įdomiais faktais. Tuo pačiu norime sužadinti dalyvius bendrai diskusijai – juk tik pažindami savo žiūrovą galėsime kurti ir pristatyti aktualius spektaklius“, – festivalio tikslą aiškino A.Burovienė.

Skirtingo amžiaus dalyvių lauks aktoriaus meistriškumo, režisūros meno su režisieriumi Vidu Bareikiu, scenos judesio, kurias ves šokėjai ir choreografai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis, repeticijų subtilybių su miuziklo teatro aktoriais, performatyvaus meno, teatrinio grimo ir kiti užsiėmimai.

Į festivalį kasmet įsilieja nauji teatro specialistai ir praktikai. Šiemet diskusijas kuruoja sėkmingai Lietuvos teatro scenose kuriantis režisierius Tadas Montrimas. Jo teigimu, šis festivalis skirtas drąsiam, jaunatviškam, gyvenimą mylinčiam žiūrovui. „Mano manymu „Nerk į teatrą“ peržengia įprastinio teatro festivalio ribas išskirtiniu dėmesiu žiūrovams. Tai ne tik galimybė jaunimui susipažinti su naujais Lietuvos teatrų spektakliais, bet ir prisiliesti prie įvairių teatrinių profesijų, – savo požiūrį dėstė režisierius. – Kas žino, gal šitas svaiginantis nyris į teatrą pažadins nenumaldomą norą pasirinkti profesionalaus menininko kelią?“

Visą savaitę teatro erdvėse vyksiančių dirbtuvių sąrašas labai ilgas. Skirtingo amžiaus dalyvių lauks aktoriaus meistriškumo, režisūros meno su režisieriumi Vidu Bareikiu, scenos judesio, kurias ves šokėjai ir choreografai Mantas Stabačinskas ir Marius Pinigis, repeticijų subtilybių su miuziklo teatro aktoriais, performatyvaus meno, teatrinio grimo ir kiti užsiėmimai.

Režisierius Tadas Montrimas su teatrologe Rugile Pukštyte kvies vyresnius žiūrovus sudalyvauti atvirose diskusijose su ženklu N-18. Vieną jų apie nuogą kūną teatre. Šv. Valentino dieną romantiškai nusiteikusios porelės bus kviečiamos į jaunųjų aktorių gyvos muzikos koncertą „Ain‘t no easy way out“.

Programą papildė užsiėmimai visai šeimai – tėvai su vaikais galės sudalyvauti kūrybinėse teatro dirbtuvėse kartu režisiere A.Sunklodaite, o Šeimos santykių institutas siūlys konfliktų sprendimo pamokas „Pabandykime pyktis... taikiai“.

Įvairios trupės, teatrai ir jaunieji režisieriai festivalio metu pristatys jaunimui skirtus spektaklius: „Keletas pokalbių apie (Kristų)“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras), ,„59’Online” (Menų spaustuvė), „Šiuolaikinis tolerancijos centras” (Bad rabbits) ir kitus. Po kiekvieno Didžiojoje scenoje vyksiančio NKDT spektaklio (,„Moderatoriai”, „,Mechaninė širdis”, „,Astrida”) vyks susitikimai su aktoriais, tad bus dar viena papildoma ir išskirtinė galimybė išsiaiškinti visas teatro paslaptis, o gal net ir išsakyti kritiką! Taip pat šio festivalio naujovių sąraše – dramaturgijos, video darbų ir eilių konkursai. Negana to, festivalyje išlieka pamėgtos ekskursijos po teatrą.

Edukacinis festivalis jaunimui „Nerk į teatrą“ 2013 metų pabaigoje Lietuvos kultūros ministerijos buvo pripažintas geriausiai parengtu ir įvykdytu vaikų ir jaunimo kultūrinės edukacijos projektu. Šis įvertinimas įpareigojo pakelti festivalio kortelę dar aukščiau, skatina dirbti toliau ir kiekvienais metais ieškoti naujų idėjų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius