Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga Šeduikytė pirmąją metro stotelę atidaro jau šį trečiadienį

Rugsėjo 21 ir 22d. 19 val. Metro bus atidarytas Vilniuje, „Menų spaustuvėje“. Vėliau juo galės „pakeliauti“ ir Panevėžio, Kauno bei Šiaulių publika.
Jurga Šeduikytė metro
Jurga Šeduikytė metro / Asmeninio albumo nuotr.

Muzikinis spektaklis „MetroNomes“ – tai savotiškas gyvos muzikos, lėlių teatro, judesio, pantomimos, tekstų ir animacijos lydinys, kurio centre – mažas, niekieno nepastebimas žmogus: kasininkė, viešojo tualeto darbuotoja, paranojiškas karo veteranas, traukinio vairuotojas ir pan. Juos jungia tuštumos ir vienatvės minioje tema, skraidina aukštyn neįgyvendintos, bet vis dar rusenančios svajonės, nuleidžia žemėn žmonių abejingumas skausmingam jų sielos šauksmui. Spektaklio kūrėjai klausia: kas, jeigu vieną dieną kiekvienam iš mūsų būtų suteiktos 3 minutės viso Pasaulio akivaizdoje? Ką mes jam pasakytumėme, ar sugebėtumėme sutalpinti visą save į šį trumpą laiką, ar vis dar žinome, kas mums svarbu ir kur link mes judame?

Porą mėnesių Lietuvoje su jaunais aktoriais dirbusi jauna, tarptautinio pripažinimo jau sulaukusi armėnų režisierė Zara Antonyan paneigia tradicinį požiūrį į lėlių teatrą: „Lėlės man yra ypatingai brangios, nes jos nemoka meluoti. Jei pavyksta scenoje „atgaivinti“ personažą, surasti jam tinkamą, kad ir labiausiai neįtikėtiną formą – žiūrovas pamato gyvą, nesumeluotą ir apvalytą nuo ydų savo paties atspindį. Tai – magiškas teatras, lavinantis žiūrovo fantaziją ir kartu su gyva muzika kuriantis tikrai mistišką atmosferą. Ir klysta tie, kurie mano, kad lėlių teatro publika – tik vaikai.“

MetroNomes“ spektaklis išaugo iš praėjusiais metais Jurgos „Kultūros naktyje“ pristatyto eskizo „Keturi“. „Tuo metu tikrai nemaniau, kad Teatro „Meno fortas“ inicijuotas muzikinis eksperimentas gali virsti muzikiniu lėlių spektakliu. Labai džiaugiuosi – jausmas toks, kad pabaigėme pradėtą darbą, buvom atviri vieni kitų kūrybai. Susirinko tikrai puiki komanda, kurios kruopštaus darbo rezultatą pagaliau galime pristatyti ir žiūrovams“, – sakė dainininkė, iš karto po spektaklio turo per didžiuosius Lietuvos miestus išvyksianti į Maskvą, tapusią spektaklio įkvėpimo šaltiniu.

Jurga prasitarė, kad turo metu žiūrovai turės išskirtinę galimybę spektaklio muziką įsigyti albumo pavidalu. Ir tai ne vienintelė staigmena gerbėjams – internete jau pasirodė ir naujas video reportažas iš vaidybinės dalies repeticijų bei Spektaklio metu skambanti daina „Ne Poetas“.

Spektaklio „MetroNomes“ turas:

Rugsėjo 21, 22d., 19 val - Vilnius, „Menų spaustuvė“ (Šiltadaržio g. 6);

Rugsėjo 23d., 18 val. – Panevėžio bendruomenių rūmai (Kranto g. 28);

Rugsėjo 29d., 18 val. – Kauno valstybinis lėlių teatras (Laisvės al. 87A) Palėpės muzikos renginys;

Rugsėjo 30d. 18 val. – Šiaulių dramos teatras (Tilžės g. 155).

Bilietus į visus spektaklius platina „Bilietų Pasaulis“, taip pat juos galima įsigyti ir renginio vietoje.

„MetroNomes“ režisierė – Zara Antonyan; spektaklyje vaidina Vilniaus teatro „Lėlė“ aktoriai Indrė Lencevičiūtė ir Imantas Precas, o taip pat Indrė Mickevičiūtė ir Rokas Petrauskas iš aktorių ansamblio „Degam“. Muziką spektaklio metu gyvai atliks Jurga Šeduikytė (vokalas), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Vidas Bareikis (klavišiniai), Josh McClung (mušamieji) ir Tadas Dešukas (smuikas). Spektaklio lėlių dailininkas – Sergejus Bocullo, kostiumų dailininkė – Daiva Petrulytė, Video projekcijos – Laimonas Zakas; šviesų dailininkas – Marius Selevičius. Būsimo filmo apie projektą „MetroNomes“ autorius – Simonas Glinskis; Muzikos ir tekstų autorė – Jurga Šeduikytė.

Projekto „MetroNomes“ organizatorius: Teatro judėjimas „No Theatre“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius