-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno dramos teatre – stebuklingas Alisos pasaulis

Neišsemiamos fantazijos pasaulis ir vaikiškas smalsumas net suaugusiuosius traukia vis sugrįžti į Lewiso Carrollo pasaką „Alisa stebuklų šalyje“. Naują sezoną Kauno valstybinis dramos teatras šią kelionę paruošti pakvietė žinomą lenkų režisierę Ewą Piotrowską ir jos kūrybinius bendražygius – scenografę Giedrę Brazytę bei kompozitorių Antaną Jasenką.
„Alisa stebuklų šalyje“
„Alisa stebuklų šalyje“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Netradicinis, absurdo ir fantastikos elementų prisotintas Alisos pasaulis jau seniai viliojo dažniausiai vaikams statančią režisierę E.Piotrowską. Jos objektų teatras – tai daiktų, kurie menininkų dėka scenoje tampa kuo tik užsigeidžia jų fantazija, teatras.

Šis teatro žanras ypatingai mėgstamas vaikų. Jis artimas lėlių teatrui, tačiau dar panašesnis į pačių vaikų žaidimus, kuriuose veikėjais tampa paprasti daiktai. Retas suaugęs sugebės įsivaizduoti, kad purvo sauja – tai šokoladas ar pats skaniausias pasaulyje pyragas. O vaikams tai – vieni niekai. 

Aktoriai spektaklyje ne tik vaidina, bet ir valdo lėles bei kitokius daiktus, pasakoje tampančius gyvais, kalbančiais personažais.

Alisą pakaitomis vaidins aktorės Inga Mikutavičiūtė ir Giedrė Ramanauskaitė. Skrybėliaus vaidmeniui pakviestas vilnietis aktorius Tomas Rinkūnas. Tuo tarpu vaikų jau pamėgtas pagrindinis „Kiškio pabėgėlio“ aktorius Saulius Čiučelis vaidina Karalienę ir dar du kitus personažus. Trys personažai atiteko ir Artūrui Sužiedėliui, „Kiškyje pabėgėlyje“ vaidinusiam Ožį Makedoną.

Kas: spektaklis „Alisa stebuklų šalyje“
Kur:  Kauno valstybinis dramos teatras
Kada:  spalio 8, 9 ir 15 dienomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius