Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno lėlių teatre – muzikinio spektaklio „Sudeginti negalima pasigailėti. Joanos Arkietės Manifestas“ premjera

Kovo 10 d., šeštadienį, 17 val. Kauno valstybiniame lėlių teatre įvyks „Meno ekspansijos“ organizuoto muzikinio spektaklio „Sudeginti negalima pasigailėti. Joanos Arkietės Manifestas“ premjera. Šioje sceninėje kompozicijoje panaudotos temos ir arijos iš G. Verdi operos „Giovanna d‘Arco“, taip pat G. B. Shaw dramos „Šventoji Joana“ ištraukos.
Iš kairės – Vita Šiugždinienė, Eglė Perkumaitė, Eglė Tulevičiūtė, Laima Šulskutė, Natalija Katilienė.
Iš kairės – Vita Šiugždinienė, Eglė Perkumaitė, Eglė Tulevičiūtė, Laima Šulskutė, Natalija Katilienė. / „Meno ekspansijos“ nuotr.

Meninės idėjos autorė ir Joanos Arkietės vaidmens atlikėja – Eglė Tulevičiūtė. Aktorė yra sukūrusi įsimintinų vaidmenų Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, vėliau privačiuose „Vaidilos“ bei „Vaidilos ainių“ teatruose, televizijoje. Taip pat parengusi ir sėkmingai atlikusi daug individualių sceninių bei poezijos programų, gastroliavusi Lietuvoje ir svetur.

Arijas iš G. Verdi operos „Giovanna d‘Arco“ spektaklyje subtiliai bei preciziškai dainuoja tarptautinių konkursų laureatė, solistė Natalija Katilienė (sopranas). Žygimanto Čmeliausko aranžuotus operos fragmentus virtuoziškai atlieka specialiai šiam projektui suburtas ryškių muzikančių ansamblis – Eglė Perkumaitė (fortepijonas), Vita Šiugždinienė (violončelė), Laima Šulskutė (fleita). Stilizuotą vizualinį sprendimą spektakliui sukūrė dailininkai Kristijonas Siparis ir Jūratė Liudvinavičienė.

Muzikinis spektaklis „Sudeginti negalima pasigailėti. Joanos Arkietės Manifestas“ – tai unikali Žanos d‘Ark istorija, šviesiai ir viltingai perteikiama įtaigaus žodžio bei užburiančios muzikos pagalba. Kas ši legendinė moteris buvo iš tiesų – prancūzų nacionalinė didvyrė, eretikė, apsišaukėlė, šventoji, o gal paprasta kaimo mergaitė? Spektaklyje herojė, per laiko prizmę žvelgdama į žmogiškąsias vertybes bei analizuodama savo asmenines patirtis, užduoda mums begalę egzistencinių klausimų, į kuriuos atsakyti nėra taip paprasta.

Spektaklis skirtas paminėti jubiliejinę Šventosios Joanos (1412 -1431) šešių šimtų metų gimimo sukaktį, ir yra tęstinio projekto „Lietuvos soroptimistės prieš prekybą žmonėmis“ programos Kaune dalis. Palydint kovo 8-ąją, ši Moterų meninė iniciatyva startuoja Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse, skatindama mylėti ir puoselėti didžiausią žmogaus vertybę – laisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius