-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno muzikiniame teatre – operetės „Čigonų baronas“ premjera

Kauno valstybinis muzikinis teatras naująjį sezoną rugsėjo pabaigoje žada atidaryti Johanno Strausso operetės „Čigonų baronas“ premjera, BNS sakė teatro vadovas Benjaminas Želvys.
Kauno valstybinis muzikinis teatras
Kauno valstybinis muzikinis teatras / Teatro nuotr.

Rugsėjo 28-ąją pasirodysiančią operetę stato režisierius Gediminas Šeduikis, kostiumus jai kuria dizaineris Juozas Statkevičius, choreografas – Dainius Bervingis, dirigentas – Virgilijus Visockis.

„G.Šeduikis pas mus jau darė „Liučiją di Lamermur“, kuri buvo apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“, ir J.Statkevičius už tai buvo apdovanotas, ir pagrindinio vaidmens atlikėja Gitana Pečkytė. Todėl publika jau žino šį režisierių ir su įdomumu laukia šio spektaklio. Iš bilietų pardavimo matome, kad šiuo spektakliu – labai didelis susidomėjimas“, – BNS sakė B.Želvys.

Lapkričio pabaigoje teatro repertuarą papildys muzikinis reviu „Zygfrydo Vernerio kabaretas“, kurį stato režisierius Kęstutis Jakštas, choreografai – Dainius Bervingis bei Gintaras Visockis.

„Šiam spektakliui specialiai rašomas libretas. Tai bus istorija apie aktorių gyvenimus, išgyvenimus, užkulisius ir panašiai. Scenarijų rašo Viktorija Streiča, muzika yra surinkta ir bus pritaikyta šiam spektakliui. Orkestruotes daro šio spektaklio dirigentas Jonas Janulevičius. Turėtų būti gana įdomus pastatymas, jaudins ne vieną žmogų“, – įsitikinęs teatro vadovas.

Naujųjų metų išvakarėse Kauno valstybinis muzikinis teatras tradiciškai rodys Giuseppe Verdžio  operą „Traviata“.

„Kauno valstybinis muzikinis teatras be G.Verdžio „Traviatos“ negali būti, nes visą laiką nuo pat teatro įkūrimo, pirmojo spektaklio, šis spektaklis visą laiką yra rodomas“, – teigė B.Želvys.

Po Naujųjų metų bus pristatyta trečioji premjera – choreografo Aleksandro Jankausko šokio spektaklis „Notrdamo legenda“. Premjera numatoma vasario 14 dieną.

Mažieji žiūrovai pavasarį sulauks Eduardo Chagagortiano operos „Ausinė kepurė“.

„Teatras atjaunėja, atsiranda vis naujų veidų teatro scenoje. Tie veidai, kuriuos žiūrovas matė per televiziją, atsiranda ir teatro scenoje. Teatras visada stengiasi daryti kokybiškus spektaklius, kad jie turėtų ir išliekamąją vertę, kad žmogus, pažiūrėjęs spektaklį, norėtų vėl ateiti ir žiūrėti kitą spektaklį“, – naująjį sezoną apibendrino B.Želvys.

Kauno valstybinis muzikinis teatras įkurtas 1940 metų lapkričio 27 dieną kaip operetės teatras. Tačiau tęsdamas čia užgimusias operos ir baleto tradicijas, kolektyvas 1948 metais parodė pirmą baleto vakarą, o 1951 metais – pirmąją operą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius