-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno teatre su profesionaliais aktoriais vaidins kurtieji

Kauno pantomimos ir plastikos teatre penktadienį įvyks spektaklio „Tyla?! – nieko baisaus…“ premjera.
Spektaklyje vaidins ir kurtieji
Spektaklyje vaidins ir kurtieji / KPPT nuotr.

Pirmą sykį profesionalioje scenoje bus galima išvysti aktorių ir kurčiųjų bendrą darbą, kuriame pasakojama apie įprastai nežinomą negirdinčiųjų pasaulį ir jausmus, kuriuos išgyvena „kitokių“ žmonių supami klausos negalią turintieji. Dalis spektaklio bus perteikta ir gestų kalba. Ją publikai išvers vertėjai.

„Kai buvau maža, iš tiesų išgyvenau kažką panašaus, apie ką kalba mano herojė“, – prisipažino pagrindinio vaidmens atlikėja Rūta Mingailaitė.

Pirmą kartą didžiojoje scenoje vaidinsianti kaunietė pasakojo gimusi girdinčiųjų šeimoje, todėl tėvams buvo sunku susitaikyti su jos negalia ir išmokti gestų kalbą. Aktorės duonos pamėginusi studentė tvirtina, jog scena ją tarsi įtraukė.

Spektaklio režisierė Jūratė Raulinaitytė su kurčiųjų pasauliu yra pažįstama ne vienerius metus, tačiau net jai sunku buvo suvokti, ką tokią negalią turintys žmonės jaučia. Prieš kelerius metus viename seminare dovanų Lorraine Aseltine knygą gavusi moteris buvo tarsi paraginta scenoje sukurti tai, kas padėtų suartėti dviem – girdinčiųjų ir ne – pasauliams.

„Su kurčiaisiais esame kelis kartus sukūrę nedidelius spektaklius, tačiau jie buvo skirti ne plačiajai auditorijai. Šis darbas kitoks. Jis turėtų padėti suprasti greta esančių žmonių išgyvenimus“, – sakė J.Raulinaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius