Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno valstybiniame lėlių teatre – šventinės premjeros

Jau bene keturis dešimtmečius Kauno valstybinis lėlių teatras savo mažiesiems žiūrovams dovanoja specialiai Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiui sukurtas šventines premjeras. Šįkart jų laukia net du nuotaikingi naujamečiai spektakliai – „Balta Sniego žmogeliukų kelionė“ ir „Naujametė pasaka“.
Jau bene keturis dešimtmečius Kauno valstybinis lėlių teatras savo mažiesiems žiūrovams dovanoja specialiai Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiui sukurtas šventines premjeras.
Jau bene keturis dešimtmečius Kauno valstybinis lėlių teatras savo mažiesiems žiūrovams dovanoja specialiai Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpiui sukurtas šventines premjeras. / Kauno valstybinio lėlių teatro nuotr.

Ne kartą Rytų Europos teatruose statytą rumunų liaudies pasaką apie Mažuosius Besmegenius, pabūgusius kaitrios pavasario saulės ir pasiryžusius prašyti, kad ji nepasirodytų, Kauno lėlių teatro scenai pritaikė nuolat su Kauno lėlininkais bendradarbiaujantis Gardino teatro režisierius O.Žiugžda.

„Tai lakoniškas nesudėtingos siužetinės linijos ir stilistikos spektaklis patiems mažiausiems žiūrovams, akcentuojantis pamatines vertybes – užuojautą, gailestį, aukojimąsi. Realiame gyvenime vis rečiau tenka tai patirti, todėl kūrinyje alsuojanti Kalėdinė dvasia paakino rinktis būtent šią pjesę“, – sakė spektaklio režisierius.

Pasak O.Žiugždos, kalėdiniam ir naujametiniam laikotarpiui skirti spektakliai turėtų nestokoti šventiškumo ir būti „viena didele gražia premjera“, suteikiančia žiūrovui pačias geriausias emocijas.

Dekoracijas premjerai „Balta Sniego žmogeliukų kelionė“ sukūrė dailininkė Aldona Jankausienė, muziką parašė kompozitorė Giedrė Pauliukevičiūtė.

Premjerinio spektaklio „Naujametė pasaka“, kurį mažieji teatro mylėtojai išvys Mažojoje salėje, idėją keletą metų savyje brandino Kauno J.Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos teatro mokytoja ekspertė Vitalija Vyšniauskaitė. Paskatinta lėlių teatro vadovo Sigito Klibavičiaus, pedagogė parašė pjesę ir pati ją režisavo. Tai jau trečiasis V.Vyšniauskaitės režisuotas spektaklis Kauno lėlių teatre.

Atėję į „Naujametę pasaką“, žiūrovai atsidurs Varveklių šalies karalystėje, kurią valdo klastinga Varveklių Močia, tikinti, kad ir ją aplankys Kalėdų stebuklas. „Prieš Kalėdas skrupulingai tvarkome namus, be atodairos perkame dovanas, ruošiame kalnus maisto, bet pamirštame, kad kur kas svarbiau šventėms paruošti širdį“, – mano spektaklio autorė ir režisierė V.Vyšniauskaitė.

Premjerinio spektaklio dekoracijomis ir muzika rūpinosi V.Vyšniauskaitės kolegės iš J.Urbšio katalikiškos vidurinės mokyklos – dailę dėstanti Aida Juškaitė ir su muzikos pasauliu vaikus supažindinanti Jurga Juzėnaitė.

Lėlių teatre debiutavusios spektaklio dailininkė ir kompozitorė džiaugėsi galimybe išbandyti save neįprastame amplua ir pripažino, kad teatro atmosfera turi užburiančių galių.

Drauge su aktoriais profesionalais premjeroje pasirodys ir minėtos mokyklos auklėtinės – Viktorija Petkevičiūtė, Deimantė Bujytė ir Paulina Rimaitė.

Po spektaklių vaikus tradiciškai aplankys linksmas ir dosnus Kalėdų Senelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius