-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje įvyko kitokia judesio spektaklio „Kažkur ten“ premjera

Šių metų lapkričio 10 dieną Klaipėdos menų akademijos teatro katedros mokomajame teatre įvyko kitokia judesio spektaklio „Kažkur ten“ premjera. Spektaklis jungia labai skirtingas, tačiau labai svarbias bendruomenes.
Klaipėdoje įvyko kitokia judesio spektaklio „Kažkur ten“ premjera
Klaipėdoje įvyko kitokia judesio spektaklio „Kažkur ten“ premjera / Projekto partnerio nuotr.

Spektaklyje idėjas ir vaidmenis įgyvendino Klaipėdos menų akademijos teatro studentai, Klaipėdos neįgaliųjų centras „Klaipėdos lakštutė“ ir šokių studiją „Kūrybos Kišenė“ bei rankų šešėlio teatras „Budrugana Lietuva“.

„Spektaklio procesas buvo toks įdomus ir visiškai kitoks. Spektaklyje vaidina ne tik profesionalai, bet ir žmonės, kurie su menu, o ypač su judesio teatru susipažino vos prieš pusmetį ir aš tik dar kartą įsitikinau, jog žmogus neturi jokių ribų. Buvo be galo nuostabu kurti ir kaip tradicija penktadieniais susitikti su Klaipėdos neįgaliųjų centro „Klaipėdos Lakštutė“ jaunuoliais. Na, ir aš pati Klaipėdos menų akademijos antro kurso studentė ėmiausi sudėtingos užduoties. Dėkoju visoms situacijoms ir žmonėms, kad mano svajonė kurti kartu būtent su neįgaliųjų bendruomene išsipildė“, – pasakoja spektaklio režisierė ir choreografė Gabrielė Raudytė.

Judesio spektaklis „Kažkur ten“ – kalba apie šiuolaikinį žmogų, jo jausmus ir vidinius išgyvenimus bei prigimtinius norus, kurie yra visai nepriklausomi nuo žmogaus protinių ar fizinių gebėjimų.

Štai šiandien pagarba žmogui – mūsų kilimo sąlyga – yra pavojuje. Braškantis dabartinis pasaulis mus stumia į tamsą. Iškylantys klausimai yra padriki, sprendimai – prieštaraujantys vieni kitiems. Vakardienos tiesa mirė, rytojaus tiesą reikia sukurti. Mes dabarties žmonės, gyvename meistraudami savo egzistenciją. Mes patys esame architektai, projektuojame sau statydami ir mums tenka tuos projektus be perstojo keisti. Vis kylame it lakūnai į laisvės dangų ir vėl krentame.

Judesio spektaklis statomas remiantis vokiečių psichoterapeuto ir filosofo Mathiaso Jungo įžvalgomis iš knygos „Mažasis princas mumyse“.

Spektaklis dar vasarį planuoja gastroles po Lietuvą, o vasarą ambicija šaukia keliauti ir po pasaulį. Naujienas sekite „Šokių studija „Kūrybos Kišenė“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius