Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos dramos teatre – elegantiška pasaka apie tris seseris

Sausio 19 d. 12 val. teatras „Lino lėlės“ kviečia į premjerinį spektaklį „Lietuviška pasaka apie tris seseris“. Šis subtilus, rafinuotas, elegantiškas lėlių spektaklis vaikams ir visai šeimai bus rodomas Klaipėdos dramos teatre (Teatro g. 2).
Lėlininkas Linas Zubė paruošė naują spektaklį
Lėlininkas Linas Zubė paruošė naują spektaklį / Teatro „Lino lėlės“ nuotr.

Klaipėdos dramos teatras ne pirmą kartą suteikia galimybę scenos meno profesionalams, neturintiems savos erdvės, bet kuriantiems aukšto meninio lygio spektaklius, rodyti juos atsinaujinančio Dramos teatro patalpose. Taigi dabar ir teatro „Lino lėlės“ gerbėjai bent kartą per mėnesį turės galimybę stebėti lėlininko Lino Zubės kuriamus mažus scenos stebuklus.

„Lietuviška pasaka APIE TRIS SESERIS“ – tai jau trečias jauno teatro spektaklis, kurio aktorius režisierius bei dailininkas L. Zubė kūrybinio įkvėpimo semiasi lietuvių liaudies pasakose ir kalba apie kitokį, nestandartinį žmogų, vienų vadinamą tiesiog kvailiu, kitų – išminčiumi. 

Neformuluodamas skambių frazių, nekartodamas TV ekranų brukamų temų lėlininkas subtiliai, neįkyriai, elegantiškai ir kultūringai kviečia apmąstyti proto ir kvailumo kategorijas, gyvenimo suteikiamą galimybę rinktis ir per kančią, per pasmerkimą gauti atlygį – daug vertingesnį nei materialieji turtai. Sykiu spektaklio režisierius ir aktorius formuluoja ir kitą mintį: kiekvienas mūsų mažumėlę esame „trečiasis brolis“ ar „trečioji sesuo“, tik savo kitoniškumą kaip įmanydami slepiame. Kodėl?..

Lėlininko L. Zubės kuriamas sceninis pasaulis -  itin jautrus, subtilus, santūrus, išmintingas, o žiūrovui siūlomas pastelinis šio spektaklio vaizdas – poetiškas ir nevienareikšmis, todėl šis spektaklis „Lietuviška pasaka apie tris seseris“ turėtų būti ypač patrauklus tikro teatro gurmanams.

„Aš vengiu didaktikos, bet esu labai didaktiškas. Ištisai moralizuoju. Pirštu rodau, kas gera, kas negera. Žodžiu, toks truputį banalus,“ -  prisipažįsta lėlininkas L. Zubė, neabejojantis savo žiūrovų – nesvarbu kokio amžiaus jie būtų – intelektu. Jis žino, kad jo pasakojama istorija vis tiek vienaip ar kitaip (priklausomai nuo turimos patirties, nuo atvirumo pasauliui, nuo emocinio pagavumo) bus suprasta.

Į pasimatymą su premjeriniu spektakliu „Lietuviška pasaka apie tris seseris“ kviečiame sausio 19 d. 12 val. Veiksmo vieta – Klaipėdos dramos teatras (Teatro g. 2).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius