-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kovą Vilniuje kelionę baigs Eimunto Nekrošiaus spektaklis „Otelas“

„Baigta klajonė mano, baigtas kelias, – Į uostą paskutinį plaukia laivas.“ Šie Williamo Shakespeare'o dramos „Otelas“ žodžiai, tariami aktoriaus Vlado Bagdono lūpomis, kovo mėnesį įgaus ir simbolinę prasmę. Po beveik vienuolikos metų kelionių po pasaulio teatrinius uostus, vienas garsiausių teatro „Meno Fortas“ spektaklių grįžta į Vilniaus Nacionalinio dramos teatro sceną tam, kad būtų suvaidintas paskutinį kartą.
Eglė Špokaitė ir Vladas Badgonas spektaklyje „Otelas“
Eglė Špokaitė ir Vladas Badgonas spektaklyje „Otelas“ / "Meno forto" nuotr.

2001 metais režisieriaus Eimunto Nekrošiaus sukurtas ir pirmąkart parodytas Venecijos Goldoni teatre, „Otelas“ Lietuvoje paskutinį kartą buvo vaidintas 2006 metais.

Per spektaklio gyvavimo laiką buvo surengti net 44 šio pastatymo gastroliniai turai po visą pasaulį. Jaudinančią Venecijos mauro meilės ir pavydo tragediją scenoje įkūnijo emocionali Vlado Bagdono, Eglės Špokaitės, Rolando Kazlo ir kitų aktorių vaidyba.

Žiūrovai puikių Lietuvos aktorių trupę šiltai sutiko Italijoje, Rusijoje, Portugalijoje, Vokietijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Kroatijoje, kaimyninėse Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje, Olandijoje, Ispanijoje, Turkijoje, Ukrainoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Gruzijoje. „Otelo“ artistams plojo ir tolimose šalyse – Pietų Korėjoje,  Singapūre, Brazilijoje, Čilėje.

Kai kuriuose teatro festivaliuose E.Nekrošiaus spektaklis dalyvavo po keletą kartų, jaudindamas ir džiugindamas ne tik naujus žiūrovus bet ir tuos, kurie jį žiūrėjo po du, tris ir daugiau kartų.

Paskutinis E.Nekrošiaus spektaklio „Otelas“ pagal W.Shakespeare'o tragediją vaidinimas įvyks Nacionaliniame dramos teatre kovo 23 d.

Nuo vasario 13 d. bilietus galima bus įsigyti Nacionalinio dramos teatro,  „Tiketos“ kasose ir internetu tiketa.lt sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius