Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marinos Cvetajevos ir Anos Achmatovos kūryba atgis šokio, teatro ir muzikos sintezėje

Multikultūros kūrėjų asociacija „Agnus OK“ pristato projektą „Noč do dnia“ („Naktis prieš dieną“) ir birželio 22 d. kviečia žiūrovus į „Lėlės“ teatrą, kuriame kartu su dainomis, vynu, šokiais ir mažomis išpažintimis bus išgyventa valanda nakties.
Projekto „Noč do dnia“ akimirka
Projekto „Noč do dnia“ akimirka / Projekto autorių nuotr.
Temos: 1 Lėlė

Projektas „Noč do dnia“ („Naktis prieš dieną“) buvo inspiruotas dviejų žymiausių Rusijos poečių – Marinos Cvetajevos ir Anos Achmatovos kūrybos. Spektaklis sukurtas trijų menininkių – režisierės Erikos Stankevičiūtės, choreografės bei šokėjos Jekaterinos Deineko ir kompozitorės Anos Babuškinos – biografiniais motyvais. Pirmą kartą Lietuvoje nuo teatro scenos menininkės pasakoja realias savo išgyvenimų akimirkas, kartu atskleisdamos savitą žvilgsnį į kūrybą, meną ir asmeninius potyrius.

„Šis projektas kūrybos procese nebuvo spraudžiamas į nusistovėjusius rėmus. Jis brendo pamažu, ilgai ieškant lakoniško ir tikslaus žodžio, muzikinio garso, pildant turinį savomis mintimis, tikslinant formą, kurią galėtume užpildyti tuo turiniu“, – teigia viena projekto kūrėjų choreografė J.Deineko. Ją papildo E.Stankevičiūtė, teigdama, kad M.Cvetajevos ir A.Achmatovos poezija atspindi kūrėjų jausmus ir apmąstymus. Žiūrovai kviečiami kartu išgyventi valandą nakties, kuri gali būti bet kurio žmogaus gyvenime.

Projekto kūrėjos scenoje nėra naujokės. Teatro režisierė E.Stankevičiūtė sukūrė spektaklių vaikams ir suaugusiesiems Vilniaus ir Kauno teatruose. Choreografė, šokėja, studijos „Kinesfera“ meno vadovė J.Deineko kuria choreografinius darbus Lietuvos bei užsienio scenoje. Kompozitorė, grupės „Liberte“ vadovė ir atlikėja A.Babuškina kuria lietuvių liaudies dainų interpretacijas, sukūrė muziką choreografiniams, teatro spektakliams bei kino filmams.

Žiūrovai turės galimybę projektą išvysti dviem kalbomis – rusų ir lietuvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius