Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų spaustuvėje – spektaklis vaikams apie tėvus ir tėvams apie vaikus

Kas, kaip, kodėl, kam, kur, kada, ką, kuo ir vėl – kodėl, kodėl, kodėl? Atrodo, būtent klaustukų vaikai išmoksta greičiausiai. Ir tėvai anaiptol ne visada atranda, ką į šitas klausimų salves atsakyti. Ypač tada, kai vaikas visiškai netyčia įsibrauna į „tabu“ teritoriją.
Spektaklis „Neklausinėk, Julyte!“
Spektaklis „Neklausinėk, Julyte!“ / D.Matvejevo nuotr.

Gruodžio 12 d. 14 val. Menų spaustuvėje pristatomas spektaklis „Neklausinėk, Julyte!“, kurį pastatė jauna režisierė Agnė Dilytė pagal vokiečių dramaturgo Danielio Callo pjesę, nagrinėja būtent tokią situaciją šeimoje. Šešerių metų Julytei nuolat kyla klausimų. Ir jie jau anaiptol ne iš „kas yra dangus“ ar „kur miega bitės“ serijos. Vaikas pirmą kartą gyvenime susiduria su artimųjų žmonių netektimi. Ką daryti, kad galėtum prisijaukinti ir tokį pasaulį? Viską išsiaiškinti.

Spektaklio režisierė ir visa kūrybinė grupė stengiasi parodyti, kad ir tokiomis temomis su vaikais galima kalbėtis šviesiai ir žaidžiant. Ir dar stengiasi sukurti tokį teatrą vaikams, kuris gerbia savo mažuosius žiūrovus – be infantilumo ir kitų klišių, kuriomis apauga tradicinis mažiausiems žiūrovams skirtas teatras.

Režisierė Agnė Dilytė kuria jau ne pirmą spektaklį vaikams, bet pirmą kartą imasi ne pasakos, o egzistencinius klausimus nagrinėjančios pjesės.

„Svarbu rasti būdą, kaip apie tai kalbėtis su vaikais. Man atrodo, Lietuvoje vis dar labai trūksta tokio – rimtesnio, gilesnio teatro vaikams. Negalima galvoti, kad jie – mažiukai, kvailiukai, kurie nieko nesupranta. Jie viską jaučia, nors gal nemoka įvardyti. Juolab dabar auga karta žmonių, kurie yra protingi, įdomūs, kūrybingi, pasitikintys savimi nuo pat ankstyvos vaikystės. Man atrodo, su jais reikia kalbėtis sąžiningai ir atvirai, kaip su normaliais žmonėmis, pilnavertėmis, augančiomis asmenybėmis“, – teigia spektaklio režisierė.

Vaidmenis spektaklyje kuria aktoriai, jau neblogai pažįstami jauniesiems teatro žiūrovams – „Trupės liūdi“ nariai Jovita Balčiūnaitė, Marcelė Zikaraitė, Tuomas Tulikorpi ir Šarūnas Banevičius.

Scenografijos autorius – Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė – Simona Finkelšteinaitė, kompozitorius – Tomas Stirna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius