Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinis Kauno dramos teatras vilniečiams parodys rinktinius spektaklius

Po trijų premjerų gimtojoje scenoje Nacionalinis Kauno dramos teatras leidžiasi į gastroles ir atkeliauja į Lietuvos nacionalinį dramos teatrą (LNDT). Programoje – net penki publikos pamėgti spektakliai, skirti plačiam žiūrovų ratui.
„Kiškis pabėgėlis“ (rež. A. Sunklodaitė)
„Kiškis pabėgėlis“ (rež. A. Sunklodaitė)

Jau spalio 6 d. 14 val. mažų  ( ir didelių)  žiūrovų  laukia susitikimas  su Kiškiu Pabėgėliu LNDT Mažojoje scenoje. „Kiškis pabėgėlis“ (rež. A. Sunklodaitė) – linksmas  muzikinis spektaklis, suprantamas net 2 metų teatro gerbėjams pagal Liudviko Jakimavičiaus  knygelę „Lapė ir kaliošai“. Šioje pasakoje atsiskleidžia neginčijama tiesa: „visur gerai, bet namuose – geriausia!“. Nutrūktgalviai veikėjai-emigrantai papasakos, kokia prasmė slepiasi po gimtųjų namų apibrėžimu, ir kokie nuotykiai mus pasitinka, ieškant įspūdžių svetur.

„Kiškis pabėgėlis“ (rež. A. Sunklodaitė)
„Kiškis pabėgėlis“ (rež. A. Sunklodaitė)

Tą patį antradienio vakarą, spalio 6 d. 18.30 val. Didžiojoje LNDT scenoje pristatoma sezono premjera – Janis Balodis „Miškinis“ ( rež. Valteris Silis). Spektaklis, sukurtas kūrybinės laboratorijos principu – pjesės tekstas ir scenos gimė analizuojant konkrečią latvio Janio Pynupo, 50 metų besislapsčiusio nuo sovietų, istoriją. Tačiau tai nėra dokumentinė apybraiža – Į Lietuvą perkeltas pjesės veiksmas neįtikimą žmogaus istoriją atpasakoja per tragikomedijos prizmę. Bilietų į šį spektaklį kviečiame įsigyti su 50 proc. nuolaida visose TIKETOS kasose (nuolaida internetu netaikoma).

„Miškinis“ ( rež. Valteris Silis)
„Miškinis“ ( rež. Valteris Silis)

Ar kada nors svarstėte apie galimybę pakeisti savo gyvenimą?  Šią siurrealistinę lygtį sprendžia M. Frischo pjesės „Biografija: vaidinimas“ herojus, elgsenos profesorius Kiurmanas. Spektaklis šiais metais apdovanotas dviem Auksiniais scenos kryžiais už geriausią režisūrą – režisierius Gintaras Varnas  ir pagrindinį vyro vaidmenį – aktorius D. Svobonas.  Spektaklis rodomas net du vakarus: spalio 7 ir 8 d. 18.30  val. LNDT Didžiojoje scenoje. Bilietų į šiuos spektaklius kviečiame įsigyti su 50 proc. nuolaida visose TIKETOS kasose (nuolaida internetu netaikoma).

„Biografija: vaidinimas“ (rež. Gintaras Varnas)
„Biografija: vaidinimas“ (rež. Gintaras Varnas)
Spalio 9 d. 16 val. LNDT Didžiojoje scenoje – vieno iškiliausių egzodo literatūros kūrinių, Antano Škėmos romano „Balta drobulė“  inscenizacija.  Režisieriaus Jono Jurašo ir dramaturgės Aušros Marijos Sluckaitės kūrinys perteikia Antano Škėmos  ir jo prototipo Antano Garšvos dvilypę savijautą: jo abejones, blaškymąsi tarp troškimo ir negalėjimo grįžti į savo namus, tarp netikėjimo ir noro tikėti, tarp absurdo suvokimo ir prasmės ieškojimo. Šis spektaklis gerai žinomas kaip vaizdinė medžiaga vyresniųjų klasių moksleiviams, literatūros pamokose studijuojantiems Antano Škėmos kūrybą. 

NKDT gastroles vainikuoja jautri, besąlygiška motinos meile apdovanoto sūnaus istorija spektaklyje „Aušros pažadas“ ( rež. A. Sunklodaitė), pagal Vilniuje augusio prancūzų rašytojo ir diplomato Romain Gary autobiografinį romaną. Spektaklyje žaismingai atgyja pirmosios meilės nuotykis Lietuvos sostinėje, – garsioji istorija apie suvalgytą guminį kaliošą – baleto pamokos,  rūstūs karo išmėginimai ir skaudi netektis. Spektaklis žiūrovų lauks spalio 9 d. 19.30 val. LNDT Mažojoje scenoje.

Bilietų  galite įsigyti LNDT kasoje Gedimino pr. 4,  Tiketos kasose ir www.tiketa.lt

„Miškinis“ ( rež. Valteris Silis)
„Miškinis“ ( rež. Valteris Silis)

Bilietų į spektaklį „Miškinis“ ir į abu spektaklio „Biografija:vaidinimas“ rodymus kviečiame įsigyti su 50 proc. nuolaida visose TIKETOS kasose (nuolaida internetu netaikoma). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius