-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos ir baleto teatras pristatydamas sezono naujienas žurnalistus pakvietė ant stogo

Trečiadienio popietę vyko Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) spaudos konferencija, kurioje pristatyti svarbiausi 2018–2019 metų sezono akcentai. Susitikimui su žiniasklaida teatro atstovai pasirinko netradicinę erdvę ir susirinkusiuosius pakvietė ant teatro stogo.
Spaudos konferencija ant LNOBT stogo
Spaudos konferencija ant LNOBT stogo / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Naujajame sezone – B.Bartokas ir G.Puccinis

„Artėjantis 99-asis sezonas pasitiks žiūrovus su trimis premjeromis: 2018–2019 m. sezoną rugsėjo 28 dieną atidarysime Belo Bartoko premjeromis – baletu „Stebuklingas mandarinas“ ir opera „Mėlynbarzdžio pilis“ bei Giacomo Puccini opera „Turandot“. Sezoną planuojama užbaigti 2019-ųjų balandžio 30 dieną jaunųjų choreografų pastatytu „Baletų triptiku“, – spaudos konferencijoje teigė LNOBT generalinis direktorius J. Sakalauskas.

Jis taip pat pridūrė, jog LNOBT žada vystyti „Operos inkubatoriaus“, „Vasaros festivalio“, „Operos ir baleto mugės“ veiklas. J. Sakalauskas atskleidė, kad 2018–2019 m. repertuare netrūks jau žinomų vardų, tarp kurių – Modestas Pitrėnas, Živilė Baikštytė ir kt.

„Pagrindiniai devizai – siekti matomumo ir išskirtinumo Europoje, lyderystės Lietuvos kultūros padangėje bei pateikti repertuarą kokybiškiau, padėti augti atlikėjams, chorui, baletui“, – kalbėdamas apie ateities vizijas sakė vos prieš kelis mėnesius išrinktas LNOBT generalinis direktorius J. Sakalauskas.

Prie LNOBT kolektyvo prisijungęs Vladimiras Prudnikovas žadėjo padėti J. Sakalauskui vykdyti naujus užsibrėžtus tikslus. „Talentingi žmonės išvyksta dėl repertuaro nebuvimo, o ne dėl atmosferos, sąlygų ar finansinių kliūčių“ – teigė V. Prudnikovas.

Svarbiausi 99-ojo LNOBT sezono akcentai

Generalinis LNOBT direktorius Jonas Sakalauskas spaudos konferencijoje išskyrė ir „nerepertuarines“ naujienas. Pasak jo, spektaklius planuojama leisti „blokais“, taip taupant tiek aktorių laiką, tiek piniginius resursus, ketinama keisti ir bilietų platinimo sistemą, tačiau kokie konkrečiai pokyčiai numatomi, nedetalizavo.

LNOBT šiuo metu taip pat atnaujina savo internetinę svetainę bei logotipą, kitą sezoną lankytojai galės išvysti ir naują aptarnaujančio personalo aprangą.

Tęsiant teatro rekonktrukciją, numatoma atnaujinti elektros ir šviesų sistemas, ketinama tvarkyti aplinką: LNOBT fontanus, dangą, pastato fasadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius