-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oskaras Koršunovas kūrė avangardinius spektaklius, kai kiti tuo metu – pjeses apie kaimą

Vasario 17 dieną antrą kartą Lietuvos nacionaliniame dramos teatre įvyko kūrybinių vakarų ciklas „Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui – 75“, kuriame šįkart dalyvavo garsus Lietuvoje ir visame pasaulyje režisierius Oskaras Koršunovas bei ilgamečiai režisieriaus bendražygiai ir aktoriai Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis ir Airida Gintautaitė.
Oskaras Koršunovas
Oskaras Koršunovas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Didžiąją susitikimo dalį O.Koršunovas kalbėjo apie savo karjeros pradžią, pirmuosius spektaklius ir jų išskirtinumą tuometiniam Lietuvos piliečiui.

Kaip pats režisierius minėjo, jo kūrybos pradžioje Lietuva turėjo tik dvi pagrindines grupes – „Antį“ ir „Foje“, o visas gyvenimas Lietuvoje tuo metu buvo tarsi sustojęs, nevyko jokių didelių permainų.

Savo spektaklius O.Koršunovas LNDT (tuometiniame Lietuvos akademiniame teatre) pradėjo statyti nuo tuo metu draustino Daniilo Charmso. Pagal D.Charmsą režisierius pastatė savo pirmuosius spektaklius: „Senė“, „Senė 2“, „Ten būti čia“, taip pat stagnacijos ištiktus žmones sukrėtė tokiais kitų autorių pjesėmis paremtais spektakliais kaip „Labas Sonia nauji metai“ ir „Shopping and fucking“ (spektaklių ištraukas buvo galima išvysti susitikimo su režisieriumi metu).

Kaip pasakojo O. Koršunovas, pirmieji jo darbai buvo avangardiniai (tuo metu režisieriai Lietuvoje daugiausia kurdavo apie kaimo gyvenimą ir panašiomis istorijomis paremtas pjeses), tačiau laikui bėgant OKT (Oskaro Koršunovo teatras) keitėsi, sumažėjo avangardizmo jo darbuose.

Režisierius ir aktoriai atsakinėjo į daugybę žiūrovų klausimų, nebijodami pajuokauti ar netgi pašiepti tam tikrų įvykių praeityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius