Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oskaro Koršunovo teatro premjeroje – jautri tėvo ir sūnaus akistata

Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatras kviečia jau į antrą šio sezono premjerą. Jaunosios kartos aktorius ir režisierius Paulius Ignatavičius pristato spektaklį „Nuosprendis-metamorfozė“, statytą pagal Franzo Kafkos kūrinius. Tėvo vaidmenyje – paties režisieriaus bei aktoriaus tėvas Eugenijus Ignatavičius.
„Nuosprendis-metamorfozė“
„Nuosprendis-metamorfozė“ / Leonid Kasimov nuotr.

„Man įdomu, kiek mes galime būti vienas kitam ramsčiais, kiek mes pajėgiame išbūti su savo artimu nepatogiai, be išlygų ir be kompromisų, nieko iš jo nesitikint, nereikalaujant ir neieškant patogių santykių. Kada meilė artimui tampa našta, kada būtinybe, kada tiesiog reikiamybe, kada ji tave gali išlaisvinti tobulėjimo link kaip žmogų, o kada ji išauga į dusinančią neapykantą“, – mintimis apie spektaklio koncepciją dalinasi režisierius P.Ignatavičius, mėginantis užčiuopti pačias aštriausias tėvo ir sūnaus santykių briaunas.

„Nuosprendyje-metamorfozėje“ tėvo ir sūnaus akistata paremtas kafkiškas autobiografiškumas įgauna kitą pagreitį. P. Ignatavičius, pats kuriantis Gregoro Zamzos, sūnaus vaidmenį, Tėvo vaidmenį patikėjo ne kam kitam, o savo tėvui, rašytojui bei dramaturgui Eugenijui Ignatavičiui. „Kūriniuose, kuriuos pasirinkau inscenizacijai, itin aštriai nagrinėjami tėvo ir sūnaus santykiai. Į paviršių iškeliamas amžino kautynių lauko, kurį mes vadiname šeima, absurdas. Aš pasirinkau būtent šiuos kūrinius siekdamas suprasti tai, kas yra pats sudėtingiausias ir pažeidžiamiausias dalykas pasaulyje – šeima“, – teigia P.Ignatavičius, spektaklyje besiremiantis F.Kafkos „Nuosprendžiu“, „Metamorfoze“ bei „Laišku tėvui“.

Tai spektaklis, skirtas pasiilgusiems tikro teatro. Aktorių buvimas paremtas atvirumu, stengiantis atsisakyti visko, kas gali trukdyti jam atsiskleisti: storo grimo sluoksnio, specialiųjų efektų, perkrautos scenografijos ar akį rėžiančių šviesų. Teatro salėje – tik aktoriai, žiūrovai ir itin artima jų akistata.

Spektaklyje taip pat vaidina Josif Baliukevič, Eglė Lekstutytė ir Indrė Patkauskaitė. Kostiumų dailininkė – Gintarė Salemonaitė. Muzikos autorė – Elena Šataitė.

Premjera vyks OKT Studijoje (Ašmenos g. 8), spalio 11, 12 dienomis, 19 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius