-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Premjera „Maironio gatvė“ bandys padaryti Maironį madingą

Sekmadienį, spalio 28 dieną, 19 val. Stalo teatras pristato premjerą – muzikinį spektaklį „Maironio gatvė“. Spektaklyje, kuris bus rodomas Menų spaustuvės Juodojoje salėje laukiami žiūrovai nuo 12 metų.
Spektaklis „Maironio gatvė“
Spektaklis „Maironio gatvė“ / Stalo teatro nuotr.

„Maironio 150 metų gimimo proga prisiminsime ir pamėginsime „prikelti“ Maironį. Šiuolaikinį, aktualų, nesenstantį. Spektaklyje netikėtais tonais suskambės visų gerai žinomi Maironio kūriniai. Dažnai Maironio tekstų jau nebegirdime arba girdėdami tekstą – net nežinome, kad jis Maironio. Gerai žinoma ir jaunimo nuostata – lietuviška poezija, viskas, kas patriotiška – nuobodu. Todėl norėtume šiuolaikiniam jaunajam žiūrovui teatro scenoje pristatyti ir gal net prikelti antrajam gyvenimui Žmogų – Maironį. Tikrą Herojų su visomis jo žmogiškomis nuotaikomis, svajonėmis ir aistromis. Norėtume dar kartą šiuolaikinį žiūrovą nustebinti ir išbudinti Maironio eilučių aktualumu“, – sakė spektaklio režisierė Saulė Degutytė.

Premjerinio spektaklio „Maironio gatvė“ kūrybinė grupė: kompozitorius, atlikėjas – Valdas Narkevičius, aktorius, atlikėjas – Saulius Čėpla, kostiumų dailininkė – Ligita Skukauskaitė, režisierė, dailininkė – S. Degutytė.

„Norėtume, kad mūsų spektaklis paliktų naujai atrasto Maironio įspūdį. Kad Maironis taptų madingas, kad nuo poezijos „šviežių salotų“ būtų nuvožtas pelėsiais ir kerpėmis apaugęs  „vibruojančiomis“ giesmėmis skambantis dangtis. Maironio eilės puikiai tinka įvairiems muzikos stiliams ir paverčia juos prasmingais. Gal galima ir atvirkščiai – šiuolaikinė muzika tokia, kad tinka net Maironio eilės, – tikino spektaklio kūrėjai. – Šiuo spektakliu mes darom operaciją – nulupam nuo akies, kuri stebi Maironį, drumzliną valktį. Maironio eilės skirtos šiuolaikiniam žmogui, šiuolaikiniam paaugliui. Norėtume, kad ateitų daug žiūrovų, kad mokyklos mus kviestų, kaip šiuolaikinį ir aktualų spektaklį, įkvepiantį meilę poezijai, Maironiui, na, ir pagaliau teatrui.“

2012 metais Lietuvoje minime Jono Mačiulio-Maironio 150-ąsias gimimo ir 80-ąsias mirties metines. Maironio reikšmė neišmatuojama vien literatūrine verte. Šiandien lietuvių tautos gyvenime Maironiui tenka didžiulis vaidmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius