-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeroje „Medėjos“ – apie moteris žudančias savo vaikus

„Pati žudysiu tuos, kur pagimdžiau“ – tokius žodžius į savo tragedijos protagonistės Medėjos lūpas idėjo Euripidas, antikinės Graikijos dramaturgas. Šie žodžiai persmelkia realybę iki šios dienos. Pasak choreografės Birutės Letukaitės „Medėja tapo per amžius besitęsiančiu simboliu motinos, nusprendusios nutraukti motinišką ryšį, nužudyti savo vaikus“.
Birutė Letukaitė filmuoja spektaklio repeticiją
Spektaklio „Medėjos“ repeticiją filmuoja jo autorė, Kauno šokio teatro „Aura“ įkūrėja B.Letukaitė. / Kauno šokio teatro „Aura“ nuotr.

Oficiali statistika neskelbiama, tačiau žiniasklaidoje teigiama, kad per metus motinų nužudomi 6-7 naujagimiai, per pastaruosius tris metus atlikta apie 27 tūkstančius abortų.

Naujausiame šokio teatro „Aura“ spektaklyje „Medėjos“ kalbama apie tai, kaip ir kodėl motinos suplėšo savo ryšį su gimusiais ir negimusiais vaikais, apie smurtą, kurį patiria niekuo nenusikaltusieji.

Organizatorių nuotr./Spektaklio „Medėjos“ premjera – gegužės  7 d., 18 val., Nacionaliniame dramos teatre, didžiojoje salėje, festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“.
Organizatorių nuotr./„Medėjos“ premjera – gegužės 7 d., 18 val., Nacionaliniame dramos teatre

Choreografės B.Letukaitės spektakliui gegužės 7 dieną patikėta uždaryti tarptautinį šiuolaikinio šokio festivalį Naujasis Baltijos šokis, Nacionaliniame dramos teatre, didžiojoje scenoje.

Spektakliui buvo suburta stipri kūrybinė grupė. Muziką „Medėjoms“, kuria kompozitorius Antanas Jasenka – elektroninės ir elektroakustinės muzikos kūrėjas nuo 1998 metų intensyviai dirba ir teatre. Muziką yra kūręs Oskaro Koršunovo, Ewos Piotrowskos, Gyčio Padegimo ir daugelio kitų spektakliams.

Vokalines ir choreografines partijas spektaklyje atliks žymi dainininkė, sopranas Skaidra Jančaitė, eksperimentinių projektų autorė ir dalyvė, dirbusi su Simona Orinska, grupe Betoniniai triušiai, koncertuodama išmaišiusi visą Europą. Ji spektaklyje atliks Medėjos vaidmenį.

Skaidros Jančaitės dėka spektaklyje uždainuos ir šokio teatro „Aura“ šokėjai. Kostiumus spektakliui kuria Rūta Biliūnaitė, apšvietimu rūpinasi Tadas Valeika.

Spektaklio premjera – gegužės 7 d., 18 val., Nacionaliniame dramos teatre, didžiojoje salėje, festivalyje „Naujasis Baltijos šokis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius