Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekonstruojamas Klaipėdos dramos teatras papuoštas simboliniu ženklu

Virš Klaipėdos dramos teatro durų jau iškabintas simbolinis ženklas. Iš bronzos nulietas teatro ženklas po kelerius metus trukusios fasado rekonstrukcijos sugrąžintas į buvusią vietą.
Klaipėdos dramos teatro fasadą jau papuošė senasis bronzinis ženklas.
Klaipėdos dramos teatro fasadą jau papuošė senasis bronzinis ženklas. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nors teatro fasadas jau atsivertas praeiviams, aplinkui dar verda darbai: klojami šaligatviai, likę darbų ir viduje. Rekonstrukcijos darbus atliekančios bendrovės „Pamario restauratorius“ vadovai jau juokauja pastatę teatrą ant kojų, aprengę ištaigingu kostiumu ir net prisegę garbės ženklą, o dabar belikę įkvėpti gyvybę. 

Anot „Pamario restauratoriaus“ vadovo Aldo Kliuko, darbai bus atlikti laiku. Didieji iššūkiai jau praeityje. Teko sukalti bemaž 6 km polių po pastato pamatais. Per rekonstrukciją, atliktą prieš kelerius metus, pamatai buvo sutvirtinti nekokybiškai, teko taisyti nemažai broko. 

Vieniems statybininkams išsikrausčius – įsikels nauji. Laukia daugybė darbų viduje – reikia sumontuoti scenine įrangą, baldus, scenines konstrukcijas ir kita. 

Pasak teatro vadovo Gedimino Pranckūno, dabar svarbu užsitikrinti finansavimą iš ministerijos, kad 2014-aisiais teatras jau galėtų pradėti veikti. Kitiems metams reikia maždaug 4 mln. Lt,kad teatras galėtų įsisavinti ir 7 mln. Lt Europos Sąjungos paramą. 

Klaipėdos dramos teatras rekonstrukcijai uždarytas 2007-aisiais. Skaičiuojama, kad rekonstrukcija atsieis apie 60 mln. Lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius