Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklio „Emigrantai“ kūrėjai: „Emigracijos temos užgniaužt negalima“

Pirmadienį ir antradienį, lapkričio 28, 29 d., OKT Studijoje įvyks dviejų kūrėjų – Klaipėdos dramos teatro aktoriaus Igorio Reklaičio ir buvusio Šiaulių dramos teatro aktoriaus Gintaro Čajausko spektaklis pagal Slowomiro Mrožeko pjesę „Emigrantai“.
Spektaklio „Emigrantai“ afiša
Spektaklio „Emigrantai“ afiša / Spektaklio kūrėjų nuotr.

Teatro išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad spektaklis jau 15 kartų buvo parodytas Klaipėdos mokyklose, taip pat ir trijuose Didžiosios Britanijos, į kurią geresnio gyvenimo beieškodami yra išvykę nemažai lietuvių, miestuose.

„Tie vienuoliktokai-dvyliktokai, dabartinė emigrantų karta, yra labai motyvuoti žmonės ir daugiausia jų mums sako: „išvažiuosime iš šitos valstybės“. Mes labai bijome kiaulių, paukščių gripo, nuo kurio mirė pora žmonių visoje Lietuvoje, bet visiškai negalvojame, kad praradome beveik pusę milijono Lietuvos. Ir jeigu paukščių gripui skiriame kažkokių skiepų, šitai problemai mes nieko neskiriame ir apie ją visai negalvojame. Savo spektakliu mes provokuojame mąstymą. Emigracijos temos užgniaužt negalima“, – teigia I.Reklaitis.

Ir jeigu paukščių gripui skiriame kažkokių skiepų, šitai problemai mes nieko neskiriame ir apie ją visai negalvojame. Savo spektakliu mes provokuojame mąstymą. Emigracijos temos užgniaužt negalima, teigia I.Reklaitis.

Aktoriaus I.Reklaičio keliai su OKT teatru ir pačiu režisieriumi Oskaru Koršunovu susikerta nebe pirmą kartą: aktorius yra pelnęs Auksinį scenos kryžių už vaidmenį O.Koršunovo spektaklyje „Šaltas vaikas“, vaidino jo režisuotame spektaklyje „Kelias į Damaską”. Anuomet O.Koršunovas spektaklių kurti vyko į Klaipėdos dramos teatrą, šįkart I.Reklaitis atvyksta kurti į OKT Studiją Vilniuje.

„Su Oskaru mus riša kūrybinė draugystė jau ne vienerius metus. Esu jam labai dėkingas už tuos bendrus spektaklius, nes jie mane išprovokavo atsisakyti kūrybinio kuklumo, – pasakojo aktorius I.Reklaitis. – Emigracijos tema mane labai giliai jaudina, mano paties sūnus gyvena Londone, todėl ši tema man asmeniškai skaudi – negaliu apie tai ramiai kalbėti. Ir nors anksčiau priešinausi, kai aktorius sau ir kolegai pats režisuoja, prieš metus ryžausi šiai avantiūrai„.

„Emigracija yra begalinės aprėpties tema, besislepianti už neteisingos ar tam tikros politikos, už socialinių kataklizmų, už globalinių krizių. Tačiau tai nėra vien baisi statistika, už to slypi žmonių likimai, lūžiai, dramos. Žmonės keičia ne tik profesiją, bet ir pačius save. Ši tema yra palietusi kiekvieną iš mūsų. Jei mes dar nesame emigravę, tai yra emigravę mūsų draugai, giminaičiai. Deja, apie tai mažai kalbama tiek visuomenėje ir politikoje, tiek mene. Prisiminti S.Mrožeką šiandien yra labai aktualu“, – spektaklio aktualumą pabrėžė O.Koršunovas.

Spektaklis vyks lapkričio 28 d. ir 29 d. 19 val. OKT Studijoje Ašmenos g. 8, Vilniuje. Bilietus platina „Tiketa“. Daugiau informacijos – teatro tinklapyje okt.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius