-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklis apie vyro vienišumą – „Diagnozė: vyras“

Tai spektaklis apie vyro vienišumą, kurį šokėjai išreikš skirtingomis spalvomis. Koks vyras būna savo liūdesio akimirkomis Koks vyras būna, kai be atsako įsimyli O paniekintas ar kerštingas Mes mąstėme, kodėl kinta gamtos tobulai sutvarkytas vyro ir moters natūralusis pradas ir kas dėl to kenčia. Ir ar iš viso tai kam nors rūpi“, – apie „Diagnozę vyras“ pasakoja jo režisierė ir choreografė Marija Simona Šimulynaitė.
„Baltijos baleto grupės“ šokėjai
„Baltijos baleto grupės“ šokėjai / Nuotr. iš teatro archyvo

Anot režisierės, šokio kalba bus atskleista visa vyro jausmų paletė. O joje įsitenka vienatvė ir liūdesys, meilė ir puikybė, duobės ir viršukalnės.  Spektaklio „Diagnozė vyras “ buvo nustatyta iš artistinių improvizacijų, gyvenimo realijų,  vyrų stebėjimų. Kūrinyje taip pat atsižvelgiama į vyrų šokėjų siūlymus.

“Statant tokio pobūdžio spektaklį ir būnant moterimi, būtų kvaila neatsižvelgti į artistų nuomonę, pasiūlymus – kaip be jų būtų galima kalbėti apie vyrus“, – priduria „Diagnozė vyras“ kūrėja.

Muzikine spektaklio dalimi rūpinsis Arkadijus Gotesmanas, kurį meno kritikai vadina neįprasto sukirpimo menininku. Daug kas jį laiko tiesiog džiazmenu ir perkusijos virtuozu, tačiau tiksliai nusakyti, kuo jis užsiima – beveik neįmanoma. Pats Gotesmanas, regis, tuo rūpinasi mažiausiai, ir akivaizdu, kad tai veiksmo ir praktikos žmogus, galintis ir norintis išbandyti bet kokių formatų keliamus iššūkius – ne tik įvairialypiame muzikos pasaulyje, bet ir teatre bei literatūroje. Svarbu paminėti, kad Arkadijaus Gotesmano biografija – spalvinga it šiųmetis ruduo. Joje puikuojasi darbai su Oskaru Koršunovu, Nacionaliniu operos ir baleto teatru, visame pasaulyje Lietuvą garsinančia choreografe Lora Juodkaite.  Nemažiau svarbi ir kūryba kine – Arkadijaus muzika grojo filme „Getas“, o jis pats didžiuojasi filmu „Susitikimas“ apie Lietuvos žydus, taip pat nebyliuoju „Kazanova“, kurį įgarsino kartu su Čiurlionio styginių kvartetu. O kur dar soliniai albumai, autoriniai spektakliai ir kiti iškilūs muzikiniai pasiekimai! Vienas kūrybingiausių Lietuvos perkusininkų į sceną išsineš nesuskaičiuojamą galybę įvairiausių instrumentų, taip jautriai atskleisdamas pagrindinę spektaklio „Diagnozė vyras“ idėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius