-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spektaklis „Kovos klubas" bus įamžintas originaliame garso takelyje

Gruodžio 10 dieną Valstybinio jaunimo teatro įrašų studijoje skambėjo tranki spektaklio „Kovos klubas" muzika.
Vido Bareikio režisuojamo spektaklio „Kovos klubas“ pristatymas
Vido Bareikio režisuojamo spektaklio „Kovos klubas“ pristatymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Teatro judėjimas „No theatre" bei grupė „SHEEP GOT WAXED"  nusprendė įamžinti spektaklio garso takelį muzikinės kompaktinės  plokštelės  pavidalu.

Vasario mėnesį pasirodysiančiame diske skambės vienos iš orginaliausių Lietuvos muzikos grupių specialiai spektakliui kurta muzika.

Kiekvieno spektaklio metu grupė „SHEEP GOT WAXED" atlieka savo kūrinius tik gyvai, todėl visa kūrybinė komanda labai džiaugėsi ateityje atsirasiančia  galimybe dalį "Kovos klubo" atmosferos išsinešti už teatro ribų.

„Pirmiausia buvo labai įdomu susidurti su tam tikromis mums naujomis –  teatro taisyklėmis. Tradicinėje savo kūryboje dažniausiai viską valdome patys, o čia jau reikėjo rasti priemones, kurios padėtų sukurti tikrą garso takelį.

Atskiros temos gimė tiesiog repeticijų metu, dirbant su aktoriais, – beje, repetuojančiais kur kas ilgiau nei dažniausiai repetuojama muzika. Pradžioje buvo sunku priprasti prie tokių repeticijų, bet rezultatu esame patenkinti."- sakė grupės „SHEEP GOT WAXED" narys P.Vaškas.

Didelį susidomėjimą sukėlęs spektaklis „Kovos klubas" papildys tų nedaugelio spektaklių gretas, kurie turi savo garso takelio įrašus.

Teatro judėjimo "No theatre" vadovas režisierius V.Bareikis, gruodžio pabaigoje baigsiantis magistro studijas Maskvos Vs.Meyerholdo centre, visada pabrėžia muzikos ir teatro sąsajas savo darbuose.

„Kiekviename mano spektaklyje garsas užima labai svarbų vaidmenį tiek kuriant spektaklio atmosferą , tiek reiškiant mintis. Todėl savo studijų baigimo mokslinio darbo temą pavadinau „Režisieriaus- kompozitoriaus teatras".

Bendradarbiaujant su tokia puikia kompanija kaip Adas Gecevičius, Simonas Sipavičius ir Paulius Vaškas , atsivėrė galimybė labai įdomiam procesui, kai pilnos sudėties muzikinė grupė repetavo kartu su aktoriais, tapo ne vien atlikėjais. Dabar jie savotiškai pratęsia spektaklio vystymąsį įrašydami savo kūrinius.

Labai mėgstu klausytis G.Puskunigio ar G.Sodeikos spektaklių muzikos ir džiaugiuosi , kad mūsų „Kovos klubas" taip pat galės būti klausomas už teatro ribų,"- mintimis dalinosi rež. V.Bareikis.

Išgirsti gyvai skambančią spektaklio muzika galima gruodžio 15, 16 dienomis apsilankius Valstybiniame jaunimo teatre rodomame  „Kovos klube" . 

Grupės „SHEEP GOT WAXED" kompaktinė plokštelė  bus pristatyta vasario 7 dieną. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius