-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Spektaklis, kuriame Julijus Cezaris primena Donaldą Trumpą, teatrui kainavo rėmėjų paramą

Niujorko Viešasis teatras prarado dviejų rėmėjų – „Delta Air Lines“ ir „Bank of America“ – finansinę paramą dėl kritikos bangos, kurios sulaukė naujas teatro spektaklis: jame vaizduojamas JAV prezidentą Donaldą Trumpą itin primenančio valdovo nužudymas, praneša „The New York Times“.
Spektaklis „Šekspyras parke“
Spektaklis „Šekspyras parke“ / „Scanpix“/AP nuotr.

Spektaklis „Šekspyras parke“, besiremiantis Šekspyro drama „Julijus Cezaris“, pasakoja apie Romos diktatorių Julijų Cezarį ir jo nužudymą, tačiau spektaklio protagonistas vizualiai itin primena D.Trumpą.

Minėtosios kompanijos sprendimą nutraukti finansinę paramą priėmė po kritikos, pasipylusios internete ir dešiniąją politinę jėgą palaikančiose žiniasklaidos priemonėse. Situaciją dar labiau paaštrino D.Trumpo jaunesiojo socialiniame tinkle „Twitter“ sekmadienį iškeltas klausimas apie teatro finansavimo šaltinius.

„Delta Air Lines“ atstovai sekmadienio vakarą teigė, jog spektaklio kūrėjai prasilenkė su gero skonio standartais, o tai neatliepia jų įmonės deklaruojamų vertybių, todėl bendradarbiavimas su Viešuoju teatru buvo nutrauktas. Po kelių valandų pasirodžiusiame „Bank of America“ pranešime teigiama, jog bankas toliau nebefinansuos „Šekspyro parke“ pastatymo, tačiau tolesnė parama teatrui, su kuriuo bendradarbiaujama jau 11 metų, nutraukta nebus.

Spektaklio premjera turėtų įvykti pirmadienį, tačiau išankstinės peržiūros įvyko jau anksčiau. Jose dalyvavę teatro kritikai iškart atkreipė dėmesį į faktą, jog Julijus Cezaris spektaklyje vizualiai itin primena D.Trumpą – apie tai iškart pranešė ir šalies žiniasklaida.

Spektaklio režisierius ir teatro meno vadovas Oskaras Eustis pabrėžė, jog spektakliu nesiekiama pritarti jokio politinio lyderio žmogžudystei: „Julijus Cezaris gali būti suprantamas kaip įspėjamoji parabolė tiems, kurie už demokratiją kovoja nedemokratinėmis priemonėmis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius