Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų žymiausių Lietuvos režisierių mokiniai pristato spektaklį „Geismas“, po kurio žiūrovai bus sužavėti arba pasipiktinę

Kontroversiškai vertinamas spektaklis „Geismas“, pernai laimėjęs „Menų spaustuvės“ programos „Atvira erdvė“ atrankoje, grįžta atsinaujinęs ir suradęs naują erdvę – „Meno forto“ sceną.
Spektaklis „Geismas“
Spektaklis „Geismas“ / Edgaro Kordiukovo nuotr.
Temos: 2 Geismas Teatras

Šį spektaklį inspiravo britų dramaturgės Saros Kane pjesė „Crave”. Tai priešpaskutinis autorės kūrinys prieš savižudybę, o kartu ir pirmasis, kurį pagaliau pripažino kritikai, iki tol pliekę jauną autorę už „pasibaisėtinas nešvankybių orgijas“.

„Geismo“ kūrybinė komanda – tai žymiausių Lietuvos režisierių Jono Vaitkaus, Gintaro Varno ir Eimunto Nekrošiaus mokiniai: aktoriai Adelė Teresiūtė, Gabrielė Malinauskaitė, Martynas Vaidotas, Dovydas Stončius ir muziką kūręs Paulius Markevičius.

Po spektaklio žiūrovai būna sužavėti arba pasipiktinę.

„Po spektaklio žiūrovai būna sužavėti arba pasipiktinę. Mes tuo džiaugiamės – vadinasi, abejingų tiesiog nelieka“, – sako kūrėjai. Ir iš karto pataria tiems, kurie spektaklio dar nematė: „Geisme“ nereikia ieškoti vientisos istorijos. Būkite atviri teksto srautui, priimkite jį lydinčią muziką, veikėjų charakterių interpretacijas. Tada tikrai patirsite emocijų pliūpsnį. Pažvelgsite į geismo valdomą  savo pačių pusę.“

Keturi jauni aktoriai – tai keturi veikėjai, pasiklydę tarp savųjų ego, kompleksų, baimių, praeities šešėlių ir klaidų, ieškantys meilės ir vienas kito. Tačiau ar tikrai geismas įkalina ir sunaikina, o meilė išlaisvina? Kas visgi yra žmogus be meilės? O jei meilė dingsta arba jos nėra? Asmeniniai troškimai, egoistinių poreikių tenkinimas tampa pirmyn vedančiu varikliu, siekiant kito žmogaus. Veikėjų pokalbiai, patirtys, sceninis laikas ir vieta susipina į poetišką liūdesio, nevilties ir fantazijų harmoniją.

Žinomų režisierių mokiniai, nusprendę savarankiškai žengti į sceną, pripažįsta, kad tai nebuvo lengvas kelias. Prasidėjus pirmosioms repeticijoms, buvo labai juntami mokyklų skirtumai, skyrėsi net požiūris į darbą. „Nuo pat pradžių žinojome, kad tai bus penkių žmonių kūrybinis procesas, tad reikėjo bandymų, klaidų, paieškų – laboratorinio darbo. Taip radome priimtiniausią išraiškos būdą. Ar priimtiniausią žiūrovui? Tiesiog reikia pamatyti“, – teigia kūrėjų komanda.

Spektaklis „Geismas“ – lapkričio 20 ir 25 dienomis „Meno forte“, Bernardinų g. 8/8, Vilnius. Daugiau informacijos – geismas.org.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius