Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vadovauti Operos ir baleto teatrui siekia du pretendentai, tarp jų – G.Kėvišas

Šią savaitę vyksiančiame konkurse į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovo postą turėtų varžytis du pretendentai, BNS nurodė Kultūros ministerija.
Gintautas Kėvišas
Gintautas Kėvišas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Dabartinis teatro vadovas Gintautas Kėvišas patvirtino, kad siekia teatrui vadovauti dar vieną kadenciją ir yra tarp konkursui dokumentus pateikusių pretendentų. Konkursas vyks ketvirtadienį.

Dabartinė G.Kėvišo sutartis baigiasi tik kitų metų vasarą, tačiau Kultūros ministerija nutarė iš anksto surasti, kas teatrui vadovaus toliau.

Ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjas Marius Gurskas BNS yra sakęs sakė, kad konkursas taip anksti pasklebtas norint, kad vadovų kaita vykstų sklandžiai.

„Siekiama, kad ateityje visų koncertinių ir teatrinių įstaigų vadovų konkursai taip vyktų, įstaigos yra didelės, reikalavimai vadovams taip pat dideli, būtinas tam tikras išankstinis pasiruošimas, programų parengimas, tai tokios sąlygos leidžia konkurso laimėtojui tinkamai perimti darbus iš ankstesnių vadovų. Tie darbai yra susiję ne tik su menine, bet ir su ūkine veikla“, – paskelbus konkursą BNS aiškino ministerijos atstovas.

Savo ruožtu Seimo narys konservatorius Vytautas Juozapaitis anksčiau stebėjosi sprendimu konkursą paskelbti šių metų liepą. Jis BNS teigė, jog tai gali būti susiję su siekiu išrinkti teatro vadovą iki Seimo rinkimų, po kurių gali keistis ministerijos vadovybė.

„Ko gero, Seimo rinkimai taip pat gali būti viena iš priežasčių, kodėl šitoje situacijoje norima paankstinti konkursą, nes gali būti, kad atėjus kitai valdžiai arba kitai partijai perėmus šitos ministerijos kontrolę, ne visi konkursai gali baigtis taip, kaip kam nors yra naudinga“, – sakė V.Juozapaitis.

Norintiems eiti šias pareigas keliamas reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažesnę kaip vienų metų vadovaujamojo darbo patirtį. Kandidatai, be kita ko, turėjo parengti teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius