-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valentinas Masalskis legendinį spektaklį „Nuolankioji“ prikelia Klaipėdoje

Lapkričio 15 ir 29 dienomis Klaipėdos žiūrovai turės galimybę išvysti legendinį, jau keturioliktus metus skaičiuojantį Valentino Masalskio spektaklį „Nuolankioji“. Pagal Fiodoro Dostojevskio apsakymą sukurtas pastatymas ilgą laiką buvo rodomas Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre sostinėje, o nuo šio rudens kvies į teatrą uostamiesčio publiką.
Valentinas Masalskis Klaipėdos publikai parodys legendinį spektaklį „Nuolankioji“.
Valentinas Masalskis Klaipėdos publikai parodys legendinį spektaklį „Nuolankioji“. / Klaipėdos jaunimo teatro nuotr.

Spektaklis „Nuolankioji“ – tai emocinga žmonos savižudybę išgyvenusio vyro išpažintis, kurią atlikdamas pagrindinis veikėjas paskelbia nuosprendį savo paties gyvenimui. Rusų literatūros klasiko apsakyme ir jo pastatyme egoistinis vyro pradas priveda herojaus likimą prie tragedijos ir tik analizuodamas jos priežastis veikėjas sugeba atrasti savo kaltę. Kartu su V. Masalskiu spektaklyje „Nuolankioji“ vaidina aktorė Diana Anevičiūtė, spektaklio dailininkė – ilgametė V. Masalskio kūrybos partnerė – Renata Valčik.

Nors spektaklio „Nuolankioji“ premjera įvyko dar 2002 m., tačiau kūrinio režisierius ir pagrindinio vaidmens atlikėjas Valentinas Masalskis tikina, kad laikui atspari F. Dostojevskio klasika išlaiko savo aktualumą ir šių dienų žiūrovui.

„Man šis darbas – tarsi emocijų laboratorija, kiekvieną kartą jis suskamba vis kitaip ir kaskart tai lyg pokalbis su savo paties nuodėmėmis. Tikiu, kad ir žiūrovai, išlaikantys „Nuolankiąją“ gyvą jau keturioliką metų, atranda klasikiniame Dostojevskio apsakyme dalį savo ydų ir gali jas analizuoti kartu su spektaklio kūrėjais,“ – sako V. Masalskis.

Įdomu tai, kad siekiant „Nuolankiąją“ pristatyti pajūrio gyventojams buvo suvienytos trijų Lietuvos teatrų pajėgos: spektaklis priklauso Lietuvos Nacionaliniam dramos teatrui, rodymą Klaipėdoje organizuoja Klaipėdos jaunimo teatras, o publika bus kviečiama į Klaipėdos dramos teatro mažają salę.

Spektaklis „Nuolankioji“ lapkričio 15 ir 29 dienomis, 18 val. 30 min. Klaipėdos dramos teatro mažojoje salėje. Daugiau informacijos – www.kjt.lt arba Klaipėdos jaunimo teatro facebook paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius