-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus teatro „Lėlė“ premjera – pasaka „Batuotas katinas“

Vilniaus teatras „Lėlė“ pristato pirmąją sezono premjerą pagal Charles‘io Perrault pasaką „Batuotas katinas“ (rež. Algirdas Mikutis) ir kviečia rugsėjo 8, 9 ir 15 dienomis 12 val. apsilankyti teatre jaunuosius teatro mylėtojus su tėveliais.
Spektaklis „Batuotas katinas“
Spektaklis „Batuotas katinas“ / Organizatorių nuotr.

Muzikiniame spektaklyje vaikams persipina cirko ir akrobatikos elementai, kuriais meistriškai žongliruoja Vilniaus teatro „Lėlė“ aktoriai, persirengę viduramžių gatvės artistais. Gyvų dainų fone žiūrovams bus pasakojama viena žymiausių garsiojo prancūzų rašytojo Charlesio Perrault‘o pasaka apie katiną, padedantį pralobti savo kvailam šeimininkui ir laimėti karaliaus dukros ranką. Šis siužetas, dažnai interpretuojamas tiesmukai ir iliustratyviai, akcentuojant stebuklinius nuotykius ir batuoto katino herojiškumą. „Lėlės“ teatro repertuare atsirandanti premjera siekia laužyti šiuos nusistovėjusius kanonus.

Kūrybinis trio – režisierius Algirdas Mikutis, dailininkė Aušra Bagočiūnaitė-Paukštienė ir kompozitorius Olegas Ditkovskis kartu su teatro aktorių komanda žada griausmingą ir žaismingą reginį, ne vien pristatanti Batuotojo katino istoriją, bet ir kvestionuojantį, kas iš ties šioje pasakoje „geriečiai“, o kieno elgesys – ne toks ir deramas. Jaunąją kartą režisierius siūlo ugdyti taip, kad šie nesektų akla propaganda, išmoktų mąstyti kritiškai ir priešintųsi iškraipytoms moralės normoms. „Masinių medijų, amerikietiškos animacijos pagalba formuojamas tendencingas požiūris į heroizmą – vaikai „serga“ už „teigiamus“ herojus, nors jų veiksmai moralės požiūriu visiškai nepateisinami“ – dalijasi mintimis režisierius A.Mikutis.

„Batuotas katinas“ – tai pirmoji naujojo sezono premjera Vilniaus teatre „Lėlė“. Iki vasaros numatoma pristatyti dar tris spektaklius vaikams ir du – suaugusiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius