Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunojo Lietuvos menininko darbai – pasaulinės reikšmės muziejuje tarp V.Kandinskio ir K.Malevičiaus darbų

Spalio 7 d., pasaulinės reikšmės turinčiame ir 120 metus skaičiuojančiame Žemutinio Naugardo valstybiniame muziejuje buvo pristatytas šiuolaikinis Lietuvos dailininkų menas. Lietuvos Respublikos ambasados Rusijos Federacijoje organizuotoje parodoje, skirtoje ten vykstančioms „Lietuvos kultūros dienoms“, eksponuojama ir jaunojo lietuvių tapytojo Mariaus Kavolio ekspozicija „12½“.
Marius Kavolis
Žemutinio Naugardo valstybiniame muziejuje eksponuojami Mariaus Kavolio darbai / Menininko archyvo nuotr. / Menininko archyvo nuotr.
Temos: 2 Tapyba Menas

​Parodos atidarymo ceremonijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos ambasadorius Rusijos Federacijoje Remigijus Motuzas, Žemutinio Naugardo regiono kultūros ministras Sergejus Gorinas, dailininkas Marius Kavolis ir kt. Atidarymo ceremoniją R.Motuzas pradėjo pasveikindamas muziejų 120 metų jubiliejaus proga.

„120 metų – tai labai daug ne tik žmogui. Tai labai garbingas amžius muziejui, – sveikino R.Motuzas. – Džiaugiamės, kad tarp šio muziejaus sienų puoselėjamos ne tik vietinės kultūros tradicijos, tačiau ir pristatomos tokios unikalios parodos, kaip ši.“

Žemutinio Naugardo valstybinis muziejus – vienas didžiausių ir reikšmingiausių muziejų Rusijoje – buvo atidarytas 1896 metais.

Per savo gyvavimo metus muziejus surinko įspūdingą pasaulinės reikšmės kolekciją – daugiau nei 12 tūkstančių eksponatų. Kolekcijoje – K.Briulovo, I.Aivazovskio, I.Levitano, K.Korovino, M.Nesterovo, I.Šiškino, avangardo meistrų K.Malevičiaus, V.Kandinskio, A.Rodčenko ir kt. darbai.

Lietuvių dailininkų parodoje buvo pristatyta 18 tapybos darbų. Didžioji dalis sudarė jaunojo palangiškio menininko Mariaus Kavolio paveikslai iš tapytojo pirmosios parodos „12½“, su kuria dailininkas sėkmingai įžengė į tarptautinę „dailės areną”.

Menininkas, kuriantis ekspresyvias, įspūdingo dydžio abstrakcijas, džiaugiasi, kad jo darbai pirmą kartą eksponuojami ne komercinėse galerijose, o pasaulinio lygio muziejuose.

„Vakar mačiau organizuotą ekskursiją muziejuje. Buvo neįprasta, kad mano darbai buvo pristatomi kartu su kitais pasaulinės reikšmės darbais. Tai – svarbus įvykis man“, – džiaugėsi M.Kavolis.

​„Lietuvos kultūros dienos“ penktajame pagal dydį Rusijos mieste truks iki spalio 14 d. Jų metu miesto ir srities gyventojai galės susipažinti su lietuvių fotomenininkų kūryba, bus eksponuojami Lietuvos dailininkų kūriniai, vyks šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių ir džiazo muzikantų koncertai, numatyta lietuviško kino savaitė.

Skaitytojų dėmesiui: daugiau M.Kavolio darbų galite išvysti 15min projekte – „Meno reikalas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius