Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis menininkas Gytautas Balkevičius svajoja sutikti turtingiausią Lietuvos žmogų

Dailininkas Gytautas Balkevičius ruošiasi parodos atidarymui. Kontroversiškais kūriniais žinomas kaunietis šį kartą apie save priminė nutapydamas komišką turtingiausio Lietuvos žmogaus paveikslą bei prisipažindamas apie svajonę sutikti paveikslo herojų gyvai.

Karaliaus Mindaugo prospektu važiuojantys kauniečiai atkreipia dėmesį į kairiajame Nemuno krante stūksantį seną daugiabutį, kurio langai išdažyti įvairiomis spalvomis. Jame dirbtuves įsikūręs 32 metų dailininkas G.Balkevičius. Būtent jis su bičiulių kompanija atnaujino apgriuvusio pastato fasadą.

Šiame margaspalviame pastate verda kūrybiniai procesai. G.Balkevičius ruošiasi naujai savo parodai, o ją pareklamuoti nusprendė sau įprastu būdu – diskusijas keliančiu paveikslu, kuriame nutapytas turtingiausias Lietuvos žmogus Nerijus Numavičius, rankose laikantis prezidentės Dalios Grybauskaitės ir ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus lėles.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dailininkas Gytautas Balkevičius
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Dailininkas Gytautas Balkevičius

„Labai norėčiau, kad su manim susisiektų Nerijus ir kažkiek paremtų, įsigydamas šį paveikslą. Galbūt nenusipirks kokio diržo ar kaklaraiščio, jam juk tai smulkmena, o man kaip menininkui tai būtų didelė parama. Galiu ir aš į Londoną atskristi, jei tik pasikviestų“, – keliais tūkstančiais eurų įvertinto paveikslo prasmę apibūdino G.Balkevičius.

Menininkas prisipažino, kad tapyti šį žmogų jis pasirinko neatsitiktinai. Tam įtakos turėjo ir 15min.lt publikuoti straipsniai apie VP grupę bei akcininkų konfliktus.

Praeityje ne vieną meninę akciją surengęs ir marginalu vadintas kaunietis neslepia, kad šokiruoti savo darbais jis yra pratęs. Nors artėjanti paroda bus visai kitokia ir yra skirta iškilioms Kauno asmenybėms.

„Šiuo kūriniu norėjau tik atkreipti dėmesį į save, iš tiesų jo parodoje nebus. Joje bus 40-50 paveikslų, kuriuose nutapyti žinomų dvasininkų, sportininkų, politikų ir kitų visuomenėje žinomų asmenų portretai“, – rimtai pokalbį užbaigė G.Balkevičius.

VIDEO: Gytautas Balkevičius svajoja apie susitikimą su turtingiausiu Lietuvos žmogum

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius