Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių menininkų duetas „Pakui Hardware“ dalyvaus tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „Artissima“ Turine

Ugniaus Gelgudos ir Neringos Černiauskaitės duetas „Pakui Hardware“ lapkričio 3 dieną bus prisistatyti didžiausioje Italijos šiuolaikinio meno mugėje „Artissima“, vykstančioje nuo 1994 metų. Renginys siekia pakreipti tarptautinę rinką link eksperimentavimo ir mokslinių tyrimų. Paprastai jame dalyvauja apie 200 meno galerijų iš viso pasaulio.
Parodos atidarymo akimirka
Parodos atidarymo akimirka / 15min / Žygimanto Gedvilos nuotr.

Bendradarbiaudami su „Exile“ galerija Berlyne, menininkai pristatys savo laboratorinį projektą. Domėdamiesi paskutinėmis mokslo naujovėmis, savo kūryboje jie ieško ryšių tarp materialumo, technologijų ir ekonomikos. Šį kartą įkvėpti futuristinės robotų išvaizdos ir uniformų, „Pakui Hardware“ supažindins mugės lankytojus su įdomiomis medžiagomis ir audiniais, taip pat iš jų trijų dimensijų erdvėje sukurtus gaminius bei modelius. Anot menininkų, „aprengti“ arba „įvilkti“ kūnai tarsi sujungia roboto ir žmogaus savybes, sukurdami naują esybę ir pradėdami iki šiol nežinomą rūšį.

Tas pats projektas neseniai buvo publikuotas Romoje leidžiamame šiuolaikinio meno žurnale „Cura“.

„Pakui Hardware“ pseudonimą, pristatantį poros Ugniaus Gelgudos ir Neringos Černiauskaitės meninį bendradarbiavimą, 2014 m. sumąstė jų kuratorius iš Niujorko Alex Ross. Pakui yra itin greitos Havajų vaisingumo deivės Haumėjos patarnautojos vardas, kuri kasdien sugeba Oahu salą apeiti net šešis kartus (simbolišką 365 km salos kranto linijos ilgį padauginę iš 6 gautume 2190 km). Taigi „Pakui Hardware“ žymi greitį ir marketingo politiką kurti mistiškai semantines formas ir bandyti peržengti mums įprastų medžiagų galimybes.

Artissima meno mugėje šiemet dalyvaus dar dvi galerijos iš Lietuvos. „The Rooster gallery“ pristatys Kristinos Ališauskaitės ir Adomo Danuševičiaus kūrinius, o galerija „Vartai“ eksponuos Vytauto Virzbicko darbus. Italijos Brescos miesto APALAZZOGALLERY į Turiną atveš Jono Meko kūrinius.

Šiemet „Artissima“ vyks lapkričio 3-5 dienomis Pjemonto sostinėje Turine.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius