Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metropoliteno meno muziejus nenukabins paveikslo, prieš kurio eksponavimą pasirašė tūkstančiai

Metropoliteno meno muziejaus vadovybė paskelbė, jos neplanuoja nukabinti Balthuso paveikslo „Thérèse Dreaming“ (1938), prieš kurio eksponavimą buvo pradėta internetinė peticija, praneša Artnet.com.
Balthus „Thérèse dreaming“
Balthus „Thérèse dreaming“ / Public domain nuotr.

Peticijoje, kuri per penkias dienas sulaukė daugiau nei 8700 parašų, teigiama, jog Metropoliteno meno muziejus neturėtų eksponuoti paveikslo, kuriame romantizuojamas vaiko seksualizavimas ir sudaiktinimas.

Remiantis Metropoliteno meno muziejaus anotacija, paveiksle vaizduojama dailininko Balthuso kaimynė Thérèse Blanchard, kuriai tuo metu buvo 12 arba 13 metų.

„Metropoliteno meno muziejaus misija yra kolekcionuoti, studijuoti, saugoti ir pristatyti svarbius skirtingų epochų ir kultūrų meno kūrinius, padedančius susieti žmones su žinomis, idėjomis ir kūrybiškumu. Tokios akimirkos kaip ši suteikia progą pradėti pokalbį, o vizualinis menas yra viena svarbiausių formų, padedančių reflektuoti tiek praeitį, tiek ateitį, bei skatinančių nuolatinę esamos kultūros evoliuciją per informuotą diskusiją ir pagarbą kūrybinei laisvei“, – teigiama Metropoliteno meno muziejaus pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius