Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Molėtuose bus atidengtas paminklas kovotojams už Lietuvos laisvę

Birželio 14-ąją, minint Gedulo ir Vilties dieną, Molėtuose bus atidengtas paminklas kovotojams už Lietuvos laisvę. Paminklas – skulptoriaus Donato Dovidavičiaus skulptūra „Atsiveriantis branduolys“ – pastatytas miesto centre, rekonstruotoje savivaldybės aikštėje. Jis atidengiamas birželio 14 d., 11.50 val., rašoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai.
Donato Dovidavičiaus  skulptūra „Atsiveriantis branduolys“
Donato Dovidavičiaus skulptūra „Atsiveriantis branduolys“ / Molėtų rajono savivaldybės nuotr.

Ši skulptūra, renkant paminklo projektą, surinko daugiausiai komisijos balų ir palankių gyventojų atsiliepimų. Pastatyti trys masyvūs granito elementai (kevalas), supantys branduolį, iš kurio paviršiaus nuosaikiai veržiasi vanduo, toliau nuvingiuodamas stilizuotu upeliu.

Skulptūros idėja – Molėtų miesto atsiveriantis branduolys, gyvybės ir tvirtumo simbolis, įprasminantis visų kovotojų už Lietuvos, tuo pat metu ir Molėtų krašto, laisvę atminimą.

Norima, kad jis bylotų apie mūsų istoriją, stiprintų mūsų savimonę, liudytų atkurtą istorinę tiesą, valstybingumą, priverstų pamiršti ideologiją ir politizavimą bei užpildytų esamą spragą – įvertinti žmonių heroizmą, žinia, didžiausias heroizmas reiškėsi ten, kur žmonės paprasčiausiai stengėsi išlikti žmonėmis, rašoma pranešime.

Molėtų rajono savivaldybės nuotr./Donato Dovidavičiaus skulptūra „Atsiveriantis branduolys“
Molėtų rajono savivaldybės nuotr./Donato Dovidavičiaus skulptūra „Atsiveriantis branduolys“

Autorius teigia, kad norėjosi sukurti objektą, traukiantį žmones prie savęs, kad tai būtų interaktyvi skulptūra ir žiūrovas galėtų mėgautis kontaktu su kūriniu, galėtų įeiti į vidų iš skirtingų pusių, susitikti kitą, atrasti objekto vidų, liesti, patirti netikėtumo momentą... Skulptūra asociatyvi, leidžia suvokėjui įvairiai interpretuoti atsivėrimo situaciją, gražiai dera aikštės aplinkoje ir puošia miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius