Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta, ką šiemet pirko meno mugės „ArtVilnius‘18“ lankytojai

9-ojoje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘18“ dalyvavo 55 galerijos, 250 menininkų iš 20 pasaulių šalių. Šiemet meno mugės akcentu tapo „Focus-Baltic“ tema, todėl renginyje buvo sulaukta daug svečių iš Latvijos ir Estijos.
Meno mugė „ArtVilnius'18“
Meno mugė „ArtVilnius'18“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per keturias meno mugės dienas parodų ir kongresų centre „Litexpo“ apsilankė 22,8 tūkst. lankytojų, buvo parduota kūrinių už 350 tūkst. eurų ir tai dar nėra galutinė sandorių suma, nes nemažai jų bus baigti jau po meno mugės, teigiama pranešime žiniasklaidai.

Lankytojai intensyviai pirko ir domėjosi Latvijos bei Estijos galerijų meno kūriniais. Sėkmingai ne vieną kūrinį pardavė nuolatinės mugės dalyvės: Latvijos galerijos „Maksla XO“, „Agijas Suna art gallery“ ir „Avangard gallery“ iš Pernu. Sėkminga mugė buvo ir kitiems naujokams – prancūzams „Galerie Des Petits Carreaux“, pardavusiems net 10 tapybos darbų bei „Piktogram“ galerijai iš Lenkijos. Nuolat meno mugėje dalyvaujančios galerijos taip pat džiaugėsi pardavimais: kūrinių buvo įsigyta iš galerijų „Galleri NB“ (Danija), „Immaginaria Arti Visive Gallery“ (Italija), „Kovcheg Gallery“ (Rusija), „Tsekh“ (Lietuva/Ukraina), „Karavan Gallery“ (Prancūzija). Mugėje įsigyta tokių užsienio meninikų kaip Ivarso Heinrihsono, Maria Safronovos, Léa Bénétou, Peeterio Alliko, Leonhardo Lapino, Francesco Maria Testa, Lidia Vitkovskaya kūrinių.

Lietuvos galerijoms ši mugė buvo ypač sėkminga. „Dauguma Lietuvos galerijų mugėje dalyvauja jau ne vienerius metus, todėl meno pirkėjai juos įsidėmi ir sugrįžta. Taip pat džiaugiuosi, kad galerijų ekspozicijos buvo išties organiškos, apgalvotos, galerininkai intensyviai bendravo su lankytojais ir būsimais pirkėjais“, – džiaugėsi meno mugės vadovė Diana Stomienė.

Šiemet meno mugę aplankė kolekcionieriai iš Vokietijos, Italijos, Prancūzijos, Latvijos, Rusijos bei Lenkijos, kurie domėjosi ne tik užsieniečių kūriniais, bet ir įsigijo lietuvių menininkų darbų.

Kūrinių pardavė tokios galerijos kaip „The Rooster Gallery“, „Meno Niša“, „Aukso pjūvis“, „Terra Recognita“, „The Room“, „Sla307 Art Space“, Panevėžio miesto dailės galerija, „Arka“ galerija, „Baroti galerija. LDS“, „Menų Tiltas“, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejaus galerija, „A galerija“, „Vilkamirgės galerija“, „Kauno langas“, „Contour Art Gallery“. Pirkėjai rinkosi žymių vyresnės kartos menininkų kūrybą, tokių kaip Rimanto Dichavičiaus, Jono Meko, Violetos Bubelytės, Vilmanto Marcinkevičiaus, Vytenio Lingio, Prano Gailiaus, Kristinos Norvilaitės. Taip pat aktyviai pirko jaunųjų menininkų kūrinius – Jolantos Kyzikaitės, Andriaus Zakarausko, Eglės Karpavičiūtės, Vitos Opolskytės, Gusto Jagmino, Monikos Plentauskaitės, Dalios Juodakytės, Rūtos Povilaitytės bei Jono Aničo (paroda „Takas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius