Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio dėl sumažinto biudžeto kultūrai atšauktas meno projektas

Italų menininko Giancarlo Nerio instaliacija yra naujausias projektas, praradęs finansavimą Brazilijos ekonominės krizės metu, skelbia Theartnewspaper.com.
Menininko Giancarlo Neri kūrinys
Menininko Giancarlo Neri kūrinys / Vida Press nuotr.

Meno programa prieš 2016 metų Rio olimpines žaidynes išgyveno dar vieną smūgį dėl sumažinto biudžeto. Italų menininko Giancarlo Neri visuomeninė instaliacija yra vienas iš daugelio kitų projektų, atšauktų naujojo valstybės kultūros ministro Marcelo Calero.

Instaliacija "Paryžiaus baras" (angl. Bar Paris), sudaryta iš 1415 kėdžių su pritvirtintomis lemputėmis, turėjo būti įrengta Rio de Žaneiro Glorijos rajone esančioje aikštėje. 632 tūkst. realų biudžetas (apie 180 tūkst. eurų) turėjo padengti priemonių, erdvės nuomos ir 24 valandų apsaugos išlaidas.

Tokie biudžeto apkarpymai – Brazilijos vyriausybės bandymo uždaryti kultūros ministeriją pasekmės. Šių taupymo priemonių norėta imtis dėl pablogėjusios šalies ekonomikos. Daug menininkų ir kitų piliečių protestavo prieš tokį sprendimą, tad ministerija nebuvo panaikinta, tačiau parama projektams vis tiek išliko be galo maža.

Pats menininkas G.Neri savo Facebook paskyroje pasidalino nuotrauka, kurioje matomas Calero baseinas, ir ironiškai padėkojo kultūros ministrui už tai, kad „buvo atšaukti visi kultūriniai projektai 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių metu, tarp jų ir mūsų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius