Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinės Žaliasis tiltas – su naujomis skulptūromis

Nuo pirmadienio ant Vilniaus Žaliojo tilto – naujos skulptūros. Sauliaus Paukščio ir skulptoriaus Šarūno Arbačiausko sukurta instaliacija „Megarealybės gerumo aktyvatorius“ čia bus eksponuojama iki 2019 m. rugsėjo. Vėliau ją keis Donato Norušio darbas „Šeima“.
Naujosios skulptūros ant Vilniaus Žaliojo tilto
Naujosios skulptūros ant Vilniaus Žaliojo tilto / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša BNS, abu kūriniai yra laimėję savivaldybės konkursą, jiems pastatyti skirta per 28 tūkst. eurų.

S.Paukščio ir Š.Arbačiausko kūriniai, primenantys vėjarodes ir simbolizuojantys drąsą, teisybę, ryžtą ir sąžinę, atsirado vietoje anksčiau čia stovėjusių, specialiai tiltui 1952 m. sukurtų socialistinio realizmo skulptūrų, vaizdavusių kareivius, darbininkus, valstiečius ir studentus – jos buvo nukeltos 2015-aisiais.

Menininkas S.Paukštys sakė siekiantis atkreipti visuomenės dėmesį į svarbiausias visuomenės vertybes ir ragina aktyviau reaguoti į aplinką, puoselėti jas.

„Jaučiu, kad dabartinei visuomenei jų labai trūksta, ypač vadovams, vedliams ar politikams. Mano kurtos vėtrungės primena, kad tos vertybės dar egzistuoja, o jų besikeičianti padėtis – aliuzija į tai, kad nėra vienos teisybės ar vienos drąsos, kad negali būti kategoriškų dalykų, nes kiekvienas elementas paprastai turi daug variantų“, – paaiškino menininkas Saulius Paukštys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius