-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsienyje pamėgtas menininkas Paulius Šliaupa pristato parodą „Objektyvaus matymo mitas“

Vasario 8 d., 17 val., Vilniaus galerijoje „Meno niša“ atidaroma vieno įdomiausių jaunosios kartos tapytojo Pauliaus Šliaupos paroda „Objektyvaus matymo mitas“.  Kuri yra parodų ciklo „Meno erdvė jauniems menininkams“ dalis.
Pauliaus_Sliaupos_studijos fragmentas
Pauliaus_Sliaupos_studijos fragmentas

Prieš keletą metų toje pačioje „Meno Nišoje“ debiutinę parodą pristatęs P.Šliaupa (g. 1990) parodos lankytojus ir kritikus sudomino savo šviesos ritualais. Stori, vienas kitą dengiantys potėpiai, tiršti mėlynų atspalvių sluoksniai kvietė prie jo paveikslų sustoti ir medituoti daugelį žiūrovų. P.Šliaupa aktyviai ne tik tapo, bet ir stebina savitais tapybinės raiškos eksperimentais. Vilniaus dailės akademijoje magistrą studijuojantis menininkas fotografuoja, piešia sausomis pastelėmis bei kuria videodarbus.

Savo antrajai parodai „Objektyvaus matymo mitas“ P.Šliaupa ruošėsi dvejus metus. Galerijoje „Meno Niša“ bus eksponuojami ne tik naujausi tapybos kūriniai, bet ir videodarbai bei objektai. Parodoje bus atsakyta tiems, kurie nuolatos klausia, kas pavaizduota abstrakčioje drobėje. Šių atsakymų bus galima ieškoti Pauliaus videodarbe, kuriame užfiksuotas pradinis jo abstraktaus meno sukūrimo etapas, iš kurio realus vaizdas išgryninamas iki abstrakcijos. Žiūrovai ras ir konkrečius, paties Pauliaus pasiūlytus matymo būdus, o tie, kurie norės, istoriją susikurs patys, arba tiesiog mėgausis tapyba.

„P.Šliaupa fotografuodamas ir filmuodamas fiksuoja aplinką ir išdidina ją iki abstraktaus vaizdo, kuris perteikiamas tapant tirštais, faktūriniais aliejinių dažų sluoksniais. Parodoje atskleisime ir daugiau kūrybos proceso etapų, todėl į „Meno Nišą“ bus perkelta dalis menininko studijos bei objektai, svarbūs kuriant ir kurių dažniausiai negalime įžvelgti galutiniame rezultate“, – intriguoja parodos kuratorė Sonata Baliuckaitė.

Pasak kuratorės, kiekviename abstrakčiame P.Šliaupos kūrinyje slepiasi konkretus pasakojimas, tačiau menininkas vienas istorijas aprašo nuosekliai, o kitus darbus dažnai palieka be pavadinimo, taip leisdamas suprasti, kad objektyvus kūrinio matymas neegzistuoja. Objektyviu gali būti tik konkretus žiūrovas-stebėtojas.

P.Šliaupa galerijos „Meno Niša“ sėkmingai buvo pristatytas tarptautinėse šiuolaikinio meno mugėse Vilniuje, Paryžiuje, Budapešte, Kelne, Berlyne. Tapytojo kūrybą jau pamėgo Vokietijos ir Prancūzijos meno kolekcionieriai, kurie yra įsigiję dešimtis P.Šliaupos drobių. Praėjusiais metais menininko kūrinys „Pilka diena“ buvo sėkmingai parduotas Berlyno „Rotary“ klubo organizuotame aukcione, o meno mugės „Positions Berlin“ vadovas iš visų mugės darbų nusipirko būtent P.Šliaupos šviesos ritualus. Šiemet menininkas su galerija vėl ruošiasi pasirodymams Paryžiaus ir Berlyno meno mugėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius