Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvusio Seimo nario Vytauto Galvono kolekcija dovanojama Anykščiams

Tragiškai žuvusio buvusio Seimo nario, anykštėno Vytauto Galvono artimieji ir draugai dovanoja miestui jo rinktą medžio skulptūrų kolekciją, sukurtą anykštėnų tautodailininkų. Anykštėnai svarsto, kur statyti skulptūras, tačiau visų pirma reikia gauti lėšų joms restauruoti.
Atsisveikinimas su Vytautu Galvonu
Atsisveikinimas su Vytautu Galvonu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Anykštėno Valdemaro Juškos valdose yra beveik trisdešimt medžio skulptūrų, dauguma sukurtų Anykščių tautodailininkų. Jos atvežtos iš buvusio Seimo nario V.Galvono sodybos, kuris žuvo prieš dvejus metus nukritus lėktuvui. V.Juška norėtų, kad skulptūros būtų restauruotos ir pastatytos mieste.

„Tos šnekos, kurios dabar vyksta, kad konkrečiu darbu pasibaigtų ir jos stovėtų Anykščiuose ar Andrionišky, kur prie senų kapinių skverelio, didelio skirtumo nėra, svarbu, kad pamatytų kuo daugiau žmonių, truputį papuoštų miestą ir atminimas būtų“, – sakė verslininkas, V.Galvono klasės draugas V.Juška.

Pasak verslininko, V.Galvono žmona skulptūras dovanoja miestui, tai valdžia ir turėtų rūpintis, kur jas pastatyti. Pats verslininkas žada prisidėti prie restauravimo darbų.

„Pagalba bus suteikta, kai tikrai bus kreiptasi. Gerai, kad mes jau žinome, kad skulptūros yra dovanojamos Anykščių miestui, galima pradėti planuoti, kur jos galėtų stovėti, kaip jos galėtų būti restauruotos, sutvarkytos“, – teigė Anykščių savivaldybės atstovė ryšiams su visuomene Adelė Aglinskaitė.

Pasak Anykščių menų centro darbuotojų, skulptūros – įvairios tematikos, todėl jas reikia pastatyti atskirose erdvėse. Kai kurios galėtų būti prie koplyčios – Pasaulio anykštėnų kūrybos centro teritorijoje, juo labiau, kad čia seniai norėta įkurti skulptūrų parką.

„Pasaulio anykštėnų bendrija, manau, tikrai prisidės, ir skleidžiant informaciją, padės paskelbti lėšų rinkimo akciją. Per anykštėnus stengsimės suteikti visokeriopą pagalbą“, – tvirtino Anykščių menų centro direktoriaus pavaduotoja Rita Babelienė

Vis dėlto abejojama, ar iki rudens pavyks prikelti skulptūras, kaip to norėtų verslininkas. Pirmiausia, savivaldybė turėtų gauti patvirtinimą raštu, kad skulptūros dovanojamos ir tik tuomet galėtų pradėti rengti dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius