Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį „Skalvijoje“ – animacija ir komiksai suaugusiems

Paskutinę „Žiemos ekranų“ festivalio dieną, sekmadienį, sostinės kino centre „Skalvija“ bus galima susipažinti ne tik su prancūzišku kinu, bet ir pasklaidyti komiksų knygelių puslapius. Valandą prieš ir po animacinio filmo „Rabino katinas“ čia šurmuliuos KOMIKSŲ KIOSKELIS.
Ekspozicijos „Etaixas piešia Tati“ eksponatas
Ekspozicijos „Etaixas piešia Tati“ eksponatas / Žiemos ekranų nuotr.

Animacinio filmo „Rabino katinas“ autorius Jonas Sfaras laikomas vienu svarbiausių naujosios komikso meno bangos atstovu. O kino pasaulyje jis debiutavo su vaidybiniu filmu apie kultinį prancūzų bardą – „Serge‘as Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas“.

Prieš ir po seanso komiksų leidykla „Kitokia Grafika“ ir prancūziškas knygynėlis filmo lankytojams pasiūlys įkišti nosį į komiksų pasaulį – pavartyti, pačiupinėti ir įsigyti komiksų leidinių. Čia taip pat bus pristatytas neseniai lietuvių kalba išleistas grafinis Marjane Satrapi romanas „Persepolis“, daugybė garsiojo Latvijoje leidžiamo tarptautinio komiksų žurnalo „KUŠ!“ numerių, lenkų, rusų kūrėjų leidinių ir verstų knygų.

„Kioskelyje“ taip pat bus galima pabendrauti su „Kitokios Grafikos“ atstovais ir prancūzų knygynėlio darbuotojais. Jie papasakos apie komikso žanro situaciją Lietuvoje ir pasaulyje, pabandys įrodyti, jog ši, iš pirmo žvilgsnio juokinga, atrakcija gali būti labai rimta ir skirta suaugusiems.

Laukiame jūsų sausio 29 d. nuo 14 val. „Skalvijos“ kino centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius