-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 03

11 dalykų, kuriuos reikia apsvarstyti prieš skambinant vedybų planuotojai

Jūs rengiatės ištekėti? Sveikiname! Tik prieš atversdamos forumus ar ieškodamos tos planuotojos telefono, perskaitykite mūsų rekomendacijas. Nes net laimingi bei įsimylėję skaičiuoja ir pinigus, ir valandas. O ir gyvenimas vestuvėmis nesibaigia.
Nuotaka
Nuotaka / Vida Press nuotr.

Tą patį, beje, pasakys daugumas blaivaus proto gimdyvių – neskaitykite, kaip sudėtingai kieno nors kūdikis išvydo pasaulį. Jums vis tiek viskas bus kitaip, net jei ir sudėtingai. Iš svetimų klaidų galima pasimokyti. Bet jų galima ir išsigąsti taip, kad visai apsigalvosite gimdyti ar tekėti. Žodžiu, nusiraminkite, užsipilkite arbatos ir žiūrėkite paprasčiau. Moterys daro tai šimtus metų ir nieko – visos norinčios suvaikšto prie altoriaus. Žiūrėk, dar ir ne po kartą. 

1. Nesijaudinkite, ką žmonės pasakys. Kadangi jie vis tiek turės ką pasakyti – nebent išvyktumėte ir susituoktumėte Las Vegase (arba Santuokų rūmuose darbo dienos rytą). Bet ir tada kas nors pareikš Savo Autoritetingą Nuomonę. Vestuvės jūsų. Taisyklės jūsų. Velniop taisykles. Kada jas laužyti, jei ne dabar. O gal kaip tik sukursite tendenciją, kuria seks kiti?   

2. Sutaupykite gėlėms. Visi vestuvių rengėjai sako kitaip, bet tik jūs galite nuspręsti, ar jums reikia floristo, kad papuoštų visas patalpas, įskaitant vonios kambarį, ir apklijuotų rožėmis automobilį. Jei tai – ne principo klausimas, užsisakykite puokštę tik sau, o visur kitur puikiai atrodys rožės, gvazdikai ar kas ten šiuo metu parduodama didmeninėje bazėje ar šiltnamiuose. 

3. Būkite diskretiška. Nepabrėžkite, kad vieną ar kitą aksesuarą ar daiktą perkate būtent vestuvėms. Pardavėjai – puikūs psichologai ir žino, kad svarbiai šventei žmonės pasirengę plačiau atverti piniginę. Tortas su jaunikio ir nuotakos figūrėle kainuos brangiau nei tiesiog baltas tortas! Žinoma, jei jūs sapnuojate būtent tas figūrėles – nieko nepadarysi: nuotakos noras – įstatymas. 

Vida Press nuotr./Vestuvinis tortas
Vida Press nuotr.

4. Prioritetų klausimas. Esminiai: ar pakaks prie stalo vietų svečiams? O maisto ir gėrimų? Ar švarūs (ir – taip – ar jų pakanka) tualetai? Ar jūs laiminga? Ar jaunikis laimingas? (Šitie du momentai – svarbiausi!). Neesminiai – kokios formos svečių kortelės su vardais ir ar jų atspalvis dera prie staltiesės ir staltiesėlių. Gal jūs jas parinkote kontrasto principu?! 

5. Svetimos vestuvės. Pinterestas, instagramas ir net feisbukas su reportažais iš žvaigždžių vestuvių, gali sugadinti jūsų nuotaiką iš anksto – sunku prilygti Blake Lively ar Liepai Mondeikaitei. Stop – ar jūs tikrai norite, kad ir jūsų suknele bei svečius visi taip narstytų kaip Liepos?! Ir net galbūt praėjus dešimčiai metų po vestuvių! Tebūnie tai geriausia ir asmeniškiausia jūsų šventė. 

Tegu nuotaka rauda tik iš laimės, o ne dėl pridegusio kepsnio ar nevykusio vakaro vedėjo.  

6. Jūs žinote, kaip geriau. Ne jūsų mama, anyta, draugės ar sesuo. Ši didi (nesakom – didžiausia!) diena priklauso jums, todėl ir vadovaukitės savo galva. Patarimus žmonės dalija iš geros širdies, bet lengva ranka, o jei kas susiklostys ne taip – kamputyje verksite jūs. Tegu nuotaka rauda tik iš laimės, o ne dėl pridegusio kepsnio ar nevykusio vakaro vedėjo.  

Vida Press nuotr./Nelaiminga nuotaka
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Draugų svajonių komanda: kaip atrodytų 6 idealūs jos nariai?

7.  Pasimokykite scenarijaus. Suprantamas noras turėti gražias ceremonijos nuotraukas, padarytas bažnyčioje, nes tuoktis santuokų rūmuose, ypač Vilniuje, – labai baisu. Tie muzikantai su armonikomis, tie saldainių kaulijantys vaikai ir apsusę balandžiai narvelyje – brr. Bet išmokite svarbiausius Šv. Mišių ritualus ir atsakymus kunigui į maldos žodžius. Jei ne iš tikėjimo, tai iš pagarbos Dievo namams. 

8. Draugystė – draugyste, o reikalai – atskirai. Patikėkite, neverta kviesti fotografuoti ceremonijos pusbrolio, kuris ką tik įsigijo naują kamerą, o organizuoti muzikos – kaimynų sūnaus, pradedančio didžėjaus. Jie, be abejonės, geri žmonės, ir gal net veikla, kurios ėmėsi, jiems puikiai seksis, bet tegu jie treniruojasi kur nors kitur, o ne per jūsų vestuves – dėl šventos ramybės Nes jūs net negalėsite saviems pareikšti jokių pretenzijų, nerizikuodama sugadinti santykių. 

Vida Press nuotr./Pasiruošimas vestuvėms
Vida Press nuotr.

9. Matuokite ir dalykitės. Aibę niekučių, kurių reikia daug, – juostelės, dirbtinių gėlių, įvairios tekstilės, popieriaus – gali būti pigiau nusipirkti internetu dideliais kiekiais. Jei turite draugių ar draugų, kurie tuoksis panašiu metu, biznis išties gali išeiti geras. 

TAIP PAT SKAITYKITE: „Inži“ dizainerė Ingrida Žitkuvienė: „Vestuvinės suknelės paieškos turėtų kelti malonumą“

Jei jūsų biudžetas ribotas, restorane ar kavinėje atsisakykite idėjos maitinti ir girdyti svečius iki soties.

10. Skaičiuokite ir neperspauskite. Jei jūsų biudžetas ribotas, restorane ar kavinėje atsisakykite idėjos maitinti ir girdyti svečius iki soties. Bedugnį barą pakeiskite apskaičiuotu butelių kiekiu, o vietoj kelių karštų patiekalų gal tiks bufetas, dažniausiai iš įpročio vadinamas švedišku stalu (vestuvėms geriau tiks patobulintas variantas, kai svečius net bufete aptarnauja padavėjai). Atrodo nepadoru taip skaičiuoti tokią dieną? Bet kur kas padoriau nei tikėtis, kad svečiai į vokelį įdės pakankamai, kad kompensuotų ką suvalgę ar išgėrę. 

11. Tarkitės ir skaitykite sutartis. Iki paskutinės akimirkos, kol kunigas paskelbs jus vyru ar žmona, niekas negali būti visiškai tikras, ar vestuvių pokylis įvyks. Galbūt dėl kokių nors priežasčių teks atidėti jo datą ar jį visai atšaukti. Atidžiai skaitykite sutartis su restoranu ar kavine – ar jie, pavyzdžiui, grąžina užstatą ir kokiomis sąlygomis gali nutraukti sutartį su jumis. Geriau būti bjauria kliente, nei sutrikusia nuotaka, neturinčia, kur dėti pulko svečių. Jei dėl ko nors kyla įtarimų ar nesutarimų – tiesiog ieškokite kitos vietos. Kol pinigai jūsų piniginėje, sąlygas diktuojate jūs. 

Vida Press nuotr./Laiminga moteris
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius