-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 12

JAV krepšinio rinktinės vadovo įspėjimas: „Mes nepamiršim, kas nėjo į karą“

JAV krepšinio federacijos vykdomasis direktorius Jerry Colangelo pasiuntė žinutę NBA žvaigždėms, kurios atsisakė padėti rinktinei pasaulio čempionate. Jiems gali neatsirasti vietos Tokijo olimpinėse žaidynėse.
JAV krepšinio rinktinė
JAV krepšinio rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad negali nepastebėti ir neprisiminti, su kuo galvojai, kad eini į karą, o jie nepasirodė. Aš tvirtai įsitikinęs, kad turi žaisti su kortomis, kurios tau tenka. Viskas, ką galėjome padaryti ir padarėme, tai užsitikrinome daugelio žaidėjų pažadą. Tikėjome, kad turėsime gerą komandą. Niekas negalėjo numanyti, kad tiek daug žaidėjų neatvyks“, – kalbėjo JAV krepšinio rinktinės vadovas.

Priminsime, kad amerikiečiai išsiuntė bent 50 kvietimų, kad surinktų 12 žaidėjų pasaulio čempionatui. Iš pirminio 35 žaidėjų sąrašo Kinijoje buvo vos 4 žaidėjai.

JAV rinktinė pasaulio čempionate žais dėl 7 vietos su Čekija, bet jau aišku, kad tai bus prasčiausia amerikiečių vieta turnyro istorijoje.

Dauguma žaidėjų atsisakė dėl traumų, nesutapusių grafikų, prisijungimo prie naujų komandų ar tiesiog poilsio. Pirmą kartą nuo 1968 metų pasaulio čempionatas ir olimpinės žaidynės yra sudėlioti vieni metai po kitų. Greičiausiai NBA žvaigždės rinkosi geriau dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Krzyzewskis ir Jerry Colangelo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Mike'as Krzyzewskis ir Jerry Colangelo

„Mes leisime dulkėms nusėsti. Žinoma, aš jau mąstau į priekį, nes mums reikia kuo greičiau pradėti rengtis olimpinėms žaidynėms. Turime bendradarbiauti su agentais, komandomis ir akis į akį užsitikrinti žaidėjų pažadus atvykti. Aš nekantrauju pamatyti, kiek žaidėjų susisieks ir praneš apie norą žaisti rinktinėje. Tačiau aš pasakysiu štai ką: kalbu ne tik apie tai, ko norime, bet ir apie tai, ko nenorime“, – mįslingai kalbėjo J.Colangelo.

Tokijuje JAV rinktinė sieks ketvirto aukso medalio iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius