Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 13

Kas laukia LaMelo? LaVaro nuotykis Lietuvoje sūnui gali kainuoti brangiai

Praėjusią savaitę Ballų šeima paskelbė, kad LaMelo turnė po Europą su tėvo LaVaro įkurta JBA lyga baigta. 17-metis grįžta į JAV ir lankys privačią mokyklą Ohajuje. Tačiau tėtušio verslo sumanymai gali atsiliepti perspektyvaus krepšininko karjerai.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Yahoo Sports“ apžvalgininkas Jeffas Eisenbergas pataria Ballų šeimai kuo greičiau susirasti gerą advokatą, jeigu nori, kad LaMelo kitais metais žaistų NCAA.

Netradiciniai tėvo sprendimai gali kainuoti labai brangiai jo sūnui, nes tramplinu į NBA laikoma NCAA lyga turi labai griežtas taisykles, kurias per pastaruosius metus mindė Ballų šeimyna.

Į JAV universiteto komandas patenkantys žaidėjai turi turėti mėgėjų statusą, būti nežaidę profesionalioje lygoje ir neturėję agento.

LaMelo Ballas beveik 4 mėnesius praleido profesionaliame Lietuvos klube Prienų „Skycop“, turėjo agentą ir priklausė tėvo įkurtai JBA lygai, kuri sudaro konkurenciją NCAA.

Akivaizdu, kad jaunasis įžaidėjas pažeidė daug nuostatų, bet geriausi advokatai mano, kad žalą įmanoma sumažinti. NCAA gali sutikti su pinigine bauda ir tam tikru rungtynių skaičiaus suspendavimu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaVaras Ballas

„Tai bus didelis iššūkis. Esu šimtu procentu įsitikinęs, kad jo iškart nepriims NCAA. Gali būti, kad jie leis sumokėti baudą, bet nesu tikras. Manau, yra 50 proc. tikimybė, kad jis išvis nežais“, – aiškino sporto administravimo profesorius Ohajaus universitete Davidas Ridpathas.

Profesionalaus krepšininko karjerą sustabdęs LaMelo praėjusią savaitę paskelbė, kad norėtų bent metus sužaisti NCAA ir taikosi į prestižinius universitetus – Djuko, Šiaurės Karolinos, Kansaso, Kentukio ar Mičigano.

Tiesa, greičiausiai ir universitetai norės perspektyvaus žaidėjo ir padės Ballų šeimai įveikti NCAA taisykles.

„Niekada nemačiau tiek daug problemų vienoje vietoje, bet vis tiek manau, kad įmanoma jas apeiti. Nei viena iš šių problemų viena jam nesutrukdytų – agentai, pinigai iš avalynės kompanijos, žaidimas profesionalioje komandoje ar rėmimo sutartys. Kai jas visas sudedi į krūvą viskas tampa sudėtinga, bet manau, kad vis tiek įmanoma“, – mano advokatas Donas Jacksonas.

Greičiausiai LaVarui reiks įrodyti, kad jo sūnus tiesiogiai neuždirbo iš jo lygos JBA reklamavimo ir avalynės linijos bei visi pinigai keliaudavo jam. Sunkiau bus įrodyti, kad krepšininkas neturėjo agento. Būtent Harrisonas Gainesas susitarė su Prienų klubu, kad į jį atvyktų broliai Ballai.

Alfredo Pliadžio nuotr./LaMelo Ballas
Alfredo Pliadžio nuotr./LaMelo Ballas

Be to, NCAA svarsto įvesti taisyklę, kad metus prieš atvykdami į lygą jaunieji talentai galėtų turėti agentą. Tiesa, Ballų šeima taisykles pažeidė kur kas anksčiau.

JBA veidu tapęs LaMelo reklamavo sportinius batelius, bet čia Ballai gali panaudoti Marvino Bagley precedentą. Šis krepšininkas prieš atvykdamas į Djuką turėjo sutartį su NIKE.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius