-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 22

NCAA mače – masinės žaidėjų muštynės: vienas jų dalyvių jau griebėsi kėdės

Aršių priešininkų, Kanzaso ir „Kansas State“ universitetų krepšininkų, akistata praėjusią naktį baigėsi netikėtai. Nors ryškiais favoritais laikyti Kanzaso krepšininkai šią etiketę pateisino ir varžovus sutriuškino 81:60, kur kas daugiau dėmesio sulaukė pačioje susitikimo pabaigoje įsiplieskusios masinės muštynės.
Silvio De Sousa siekė sužaloti varžovą kėde
Silvio De Sousa siekė sužaloti varžovą kėde / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Muštynės NCAA

Laikrodis jau skaičiavo paskutines sekundes, kai kamuolį perėmęs „Kansas State“ žaidėjas DaJuanas Gordonas pasileido į greitą ataką.

Nors rungtynių baigtis jau buvo aiški, kamuolį praradęs Silvio De Sousa nebuvo linkęs nusileisti varžovui – jis pavijo D.Gordoną ir blokavo šio metimą bei netrukus atsistojo virš varžovo, tarsi rodydamas savo pranašumą.

Tai nepatiko D.Gordono komandos draugams Antonio Gordonui ir Davidui Sloanui – jie pasileido ginti bičiulio, o visa ši situacija išsirutuliojo į nevaldomą abiejų komandų žaidėjų konfliktą.

Kumščiais besimosavusiems jaunuoliams to, panašu, neužteko, mat vienu metu vienas aktyviausių muštynių dalyvių S.De Sousa jau griebėsi kėdės ir taikėsi ja sužaloti kažkurį priešininkų komandos žaidėją.

Laimei, Kanzaso universiteto vyriausiojo trenerio asistentas Jerrance'as Howardas spėjo atimti kėdę iš savo komandos krepšininko, taip užkirsdamas kelią galimai nelaimei.

Muštynės, kuriose dalyvavo ir nuo atsarginių suolų atbėgę žaidėjai, užtruko bent kelias minutes, o jų skirti sušoko tiek treneriai, tiek policijos pareigūnai. Į jų sūkurį pateko ir nemažai sirgalių, mat nekontroliuojami krepšininkai greitai iš aikštės persikėlė į tribūnų sektorių.

Netrukus visi žaidėjai buvo išvaryti į rūbines, iš kurių kai kuriems iš jų greitai teko grįžti – įrašą peržiūrėję teisėjai nustatė, kad liko žaisti 0,1 sek., o tai tik dar labiau padidino aistras arenoje.

Po mačo apie muštynes pasisakė abiejų komandų treneriai.

„Dėl tokios įvykių eigos tikrai negalime didžiuotis, – kalbėjo Kanzaso universiteto strategas Billas Selfas. – Tai, kas nutiko, pademonstravo žaidėjų kietumo trūkumą. Tai – nesubrendimo ir savanaudiškumo, o ne kietumo požymiai.“

„Turėjome to išvengti, – varžovą atliepė „Kansas State“ vairininkas Bruce'as Weberis. – Tai mano žaidėjų ir mano kaltė. Jie atvyko čia norėdami laimėti rungtynes, varžytis, tačiau mes nesivaržėme taip, kaip turėjome tą daryti. Ko gero, dėl to ir sukilo pyktis, ypač jauniems vyrukams.“

Įdomu tai, kad abi komandos dar sykį susitiks jau po kiek daugiau nei mėnesio – vasario 29-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius