Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

Algirdas Brazys – apie „Žalgirio“ pergalę ir „Lietuvos rytą“ be trenerio

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ šventė pirmąją Eurolygos pergalę namuose prieš Zeliona Guros „Stelmet“ krepšininkus. Anot trenerio Algirdo Brazio, pergalių seriją Lietuvos čempionai turėtų pratęsti ir LKL, kur sekmadienį Vilniuje susitiks su „Lietuvos rytu“.
Marcelo Laprovitolla ir Mantas Kalnietis
Marcelo Laprovitolla ir Mantas Kalnietis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Trečiąją pergalę Eurolygoje įsirašęs Kauno „Žalgiris“ laimėjo gana užtikrintai 67:56, tačiau lenkų gynyba buvo taip pat sustyguota.

„Man tai buvo įtemptos rungtynės. Nebuvo taip, kad būčiau atsipalaidavęs ir įsitikinęs mūsiškių pergale. Lenkijos ekipa demonstruoja tikrai kokybišką krepšinį“, – rungtynes komentavo A.Brazys.

Jis džiaugėsi žalgiriečių darbu gynyboje, tačiau puolime vis dar pasigenda po Europos čempionato atsigaunančių rinktinės žaidėjų dominavimo.

Jau sekmadienį „Žalgirio“ laukia antrasis sezono susitikimas su „Lietuvos rytu“. Gintaras Krapikas teigė, kad žalgiriečiai dvikovai su principiniu varžovu rengsis be poilsio. Tačiau A.Brazys yra įsitikinęs, kad Vilniaus klubas staigmenos nesukurs.

Šiuo metu „Lietuvos rytas“ žaidžia be trenerio.

„Šiuo metu „Lietuvos rytas“ žaidžia be trenerio. Aš manau, kad galima sužaisti su emocijomis ir švęsti pergalę kartą, kaip atsitiko su turkais, tačiau ne seriją“, – Vilniaus klubo, kurį šiuo metu treniruoja 33-ejų Aurimas Jasilionis, situaciją komentavo patyręs specialistas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Algirdas Brazys
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Algirdas Brazys

– Kas lėmė „Žalgirio“ pergalę prieš Lenkijos klubą?

– Visų pirma, norisi pabrėžti, kad Zeliona Guros komandos žaidimas yra tikrai kokybiškas. Aš net manau, kad tai yra viena geriausių C grupės ekipų. Man atrodo, kad jie labiau gali pasipriešinti „Žalgiriui“ nei, tarkim, Izmiro komanda. Buvo matyti, kad kauniečių žaidimas buvo rimtai išanalizuotas, jie metė ir laisvus metimus, bet nepataikė. 

Man tai buvo įtemptos rungtynės. Nebuvo taip, kad būčiau atsipalaidavęs ir įsitikinęs mūsiškių pergale. Lenkijos ekipa demonstruoja tikrai kokybišką krepšinį.

– Lenkai ne kartą metė laisvi. Ar tai gali būti priekaištas „Žalgirio“ gynybai?

– Apskritai, tiek praėjusį, tiek šį sezoną Kauno klubo gynyba yra net labai gera. Viena iš geriausių Eurolygoje. Aš labiau įžvelgčiau problemas puolime. Ne visada sužaidžia tie lyderiai, iš kurių to tikimasi. Matyti, kad kai kurie žaidėjai po Europos čempionato vis dar neatsigavo. Kitiems reikia atrasti save būtent „Žalgiryje“ ir tai užtrunka.

– Brockas Motumas džiugino sezono pradžioje, bet dabar jo žaidimas stringa.

– Tai nelabai stebina. Visi žinome, koks yra „Žalgirio“ biudžetas ir vis dar esančios skolos. Manau, kad klubo vadyba renkasi žaidėjus pagal gerą kokybės ir kainos santykį. 

Brockas Motumas ir Olivier Hanlanas žaidžia pirmą sezoną Eurolygoje ir jiems reikia įprasti prie europietiško krepšinio. Tai užtrunka. „Žalgiris“ negali pirkti legionierių, kurie jau yra žvaigždės, todėl kantrybės dar reikia, tačiau abu jie yra naudingi ir galbūt bus tos žvaigždės ateityje. Be to, australo pozicijoje žaidžia P.Jankūnas, kurį nukonkuruoti nėra taip lengva. 

O ir „Žalgiris“ ateityje, manau, jau galės pirkti ir brangesnius žaidėjus.

– Sekmadienį laukia jau antroji sezono akistata su „Lietuvos rytu“. Kas pasikeitė po pirmojo susitikimo?

– Dabar „Lietuvos rytas“ žaidžia be trenerio. Aš manau, kad galima sužaisti su emocijomis ir švęsti pergalę kartą, kaip atsitiko su turkais, tačiau ne seriją. Buvo matyti, kad žaidėjams savotiškai nukrito kažkoks akmuo ir jie su užsidegimu laimėjo, tačiau situacijos tai nekeičia. Tai buvo išimtis iš taisyklės.

Vienintelis pliusas „Lietuvos rytui“ ir minusas „Žalgiriui“ yra sugrįžęs Arvydas Gronskis. Jo patirtis gali padėti, tačiau šiaip jau „Lietuvos rytas“ yra be trenerio. Nematau šansų „Lietuvos rytui“ laimėti. 

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ rūbinė po laimėtų rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius