Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 12

Liūdnas startas Eurolygoje: „Žalgiris“ krito prieš „Baskonia“

Įspūdingas pristatymas bei sausakimša ir spirganti arena nepadėjo Kauno „Žalgiriui“ sėkmingai pradėti Eurolygos sezono. Lietuvos čempionai 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:23) neatsilaikė prieš Vitorijos „Baskonia“ ekipą.
Aaronas White'as
Aaronas White'as / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rungtynes aikštės šeimininkai pradėjo energingai, o pirmuosius sezono taškus pajėgiausioje žemyno lygoje pelnė Edgaras Ulanovas. Jau pirmojo ketvirčio metu Šarūnas Jasikevičius taip spirgėjo šalia šoninės linijos, kad teisėjas įspėjo dėl techninės nuobaudos.

Po pirmos mačo pusės svečiai turėjo trijų taškų persvarą, o į akis krito atkovotų kamuolių statistika: „Baskonia“ per 20 minučių kovą po lenta laimėjo 16:8.

Trečiajame kėlinyje „Baskonia“ ėmė pavojingai tolti ir prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą švieslentėje degė jau dviženklis svečių pranašumas (53:63).

Nors ketvirtajame ketvirtyje žalgiriečiai bandė kabintis, Jaysonas Grangeris šveitė vieną tritaškį po kito ir varė į neviltį „Žalgirio“ areną. Po skaudžių gynėjo dūrių aikštės šeimininkai nebepakilo ir Eurolygos sezoną pradėjo nesėkme.

„Žalgiryje“ išsiskyrė naujokas Nate'as Woltersas, pelnęs 19 taškų (8/11 dvit., 3/4 baud. met.) ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Jo sąskaitoje – 27 naudingumo balai.

„Baskonia“ komandoje rezultatyviausias buvo Jaysonas Grangeris, kuris vien per ketvirtą kėlinį suleido 5 tritaškius. Iš viso gynėjas pelnė 15 taškų (5/7 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir rungtynes baigė turėdamas 21 naudingumo balą.

„Žalgiris“: N.Woltersas 19 (8/11 dvit., 5 rez. perd.), A.Milaknis 12 (2/4 trit.), E.Ulanovas 9, L.Birutis, A.White'as ir M.Grigonis po 7, B.Daviesas, L.Westermannas ir P.Jankūnas po 6.

„Baskonia“: J.Grangeris 15 (5/7 trit.), S.Shieldsas 14, T.Šengelija 12 (6 atk. kam.), M.Huertas ir M.Janningas po 11.

VIDEO: Fantastiški J.Grangerio tritaškiai sugadino „Žalgirio“ startą Eurolygoje
„Žalgiris“ Statistika „Baskonia“
25/39 (64 proc.) Dvitaškiai 20/31 (65 proc.)
4/10 (40 proc.) Tritaškiai 12/28 (43 proc.)
17/23 (74 proc.) Baud. met. 11/14 (79 proc.)
18 Atk. kam. 27
17 Rez. perd. 18
12 Klaidos 10
VIDEO: Marius Grigonis: „Pralaimėti stebint tokiam kiekiui žiūrovų nėra gerai“
VIDEO: Thomas Walkupas: „Esu patenkintas vaidmeniu komandoje“
VIDEO: N.Woltersą nustebino Šaras: per metus nebuvau tiek išmokęs

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Vitorijos „Baskonia“ 79:87 (24:22, 15:20, 14:21, 26:24)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 79:87

40 min. A.Milaknis dar pataikė iš toli ir nukirpo atsilikimą iki 8 taškų, P.Jankūnas pataikė baudų metimus, bet kovai dėl pergalės laiko jau buvo per mažai.

38 min. N.Woltersas perėmė kamuolį ir pelnė du taškus su pražanga – 74:85.

37 min. A.Milaknis pataikė iš toli, tačiau skirtumas vis dar per didelis – 66:83.

34 min. A.White'as užsidirbo nesportinę pražangą, o nemaloni tradicija tęsėsi – J.Grangeris pataikė tritaškį – 59:76.

33 min. B.Daviesas išgimdė sunkius taškus, tačiau J.Grangeris smeigė jau ketvirtąjį savo tritaškį – 59:72.

32 min. Dar du baskų tritaškiai ir P.Jankūno pražanga puolime kaip reikiant apramino aistras arenoje – 57:69.

31 min. P.Jankūnas pelnė du taškus su pražanga, bet nerealizavo baudos metimo – 57:63.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 53:63

30 min. Kėlinio finiše degė dviženklis varžovų pranašumas, o prieš lemiamą atkarpą laukė daug darbo.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

„Žalgiriui“ brangiai kainuoja koncentracijos stoka. Per tris kėlinius iš greitų atakų baskai susirinko 13, antraisiais šansais – 18 taškų. Viskas vyksta pagal „Baskonia“ planą.

28 min. S.Shieldsas pakabino kamuolį virš lanko V.Poirier, o šis įkrovė iš viršaus – 49:61.

27 min. Varžovai smeigė tritaškį, A.Milaknis prametė, o tada užsidirbo pražangą, nors Šaras po švilpuko ir griebėsi už galvos – 49:55.

26 min. M.Grigonis gavo nemažai pylos nuo Šaro, o vietoj jo į aikštę žengęs L.Westermannas pelnė du taškus su pražanga – 49:51.

24 min. Žalgiriečiai labai apmaudžiai nepasiėmė po krepšiu nukritusio kamuolio ir tai kainavo du lengvus baskų taškus. Detalės, detalės, detalės... – 46:46.

22 min. Kėlinį lengvu dvitaškiu atidarė T.Šengelia, tačiau jam tritaškiu atsakė E.Ulanovas – 42:44.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ užbuksavo puolime ir pelnė 15 taškų. Didžiąja dalimi dėl to, kad per ketvirtį suklydo net 7 kartus. Žalgiriečių žaidimą itin paįvairintų aktyvesnis žaidimas prie perimetro, kur baskai leido „Žalgiriui“ išmesti tik 3 tolimus metimus (1 pasiekė tikslą). „Baskonia“ nemažai taškų verčia iš baudos aikštelės – antrajame ketvirtyje tikslą pasiekė bent 6 dvitaškiai iš 8. Be to, svečiai kol kas lipa šeimininkams per galvas kovodami dėl kamuolių. Šaras per pertrauką turės ką pasakyti savo žaidėjams.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 39:42

20 min. A.Milaknis skaudžiai krito ant parketo po varžovo pražangos, tačiau vėliau atsistojo ir lydimas plojimų ėjo mesti baudų.

18 min. „Baskonia“ pataikė 5-ąjį savo tritaškį iš 11. „Žalgiris“ kol kas metė du, pataikė vieną – 36:37.

17 min. Pagaliau B.Daviesas su didelėmis pastangomis įspraudė kamuolį į krepšį – 32:34.

16 min. E.Ulanovas traukė kamuolį iš užribio ir gavo pražangą. Tai labai nepatiko įspėjimą jau turinčiam Šarui ir visai arenai. Kol kas teisėjai čia nėra mėgiami – 30:32.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Toks įspūdis, kad Brandonas Daviesas šiandien į rungtynes atvyko tiesiai iš kamščio magistralėje Vilnius – Kaunas ties Elektrėnais.

13 min. L.Birutis! Du jo taškai su pražanga! Iš viso aukštaūgis jau pelnė septynis. Tiesa, kauniečiai jau suklydo 6 kartus, o tas klaidas „Baskonia“ vertė taškais – 26:30.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Leo Westermannas išmetė kamuolį į užribį tikėdamasis, kad Birutis jį pačiups ir užbaigs dėjimu iš viršaus. Prancūzas keičiamas, bet vietoj keiksmų tirados – Šaro „bravo“ įžaidėjui ir pliaukštelėjimas per delną. Treneriui patiko, kaip legionierius vadovavo žaidimui. Tai taip pat rodo, kaip Š.Jasikevičius pasitiki L.Westermannu, kad atleidžia net ir tokias avantiūras.

11 min. Šaras jau norėjo prašyti minutės pertraukėlės, tačiau ją atšaukė. Trys pirmos kauniečių atakos antrame kėlinyje baigėsi nesėkmingai – 24:26.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 24:22

10 min. Eurolygoje atsidarė ir L.Birutis: iš pradžių pataikė iš vidutinio nuotolio, o tada stojo prie baudų metimo linijos, kai per rankas jam, dedant iš viršaus, lupo V.Poirier. Būtent L.Birutis ir uždarė pirmąjį kėlinį dvitaškiu iš po krepšio – 24:22.

9 min. „Žalgiris“ kol kas sunkiai tvarkosi su varžovų tritaškiais, bet iš toli įsmeigė ir M.Grigonis, vėliau dvitaškį pridėjo L.Westermannas – 19:18.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

„Užtvarą statyk!“ - aidi Šarūno Jasikevičiaus nurodymai Laurynui Biručiui, nors rungtynes stebi 15,5 tūkst. žiūrovų. Visi aiškiai girdėjome ir tą trenerio keiksmažodį. Kiek pamenu, pagal naujausias taisykles tai jam gali užtraukti ir administracinę baudą. O pirmąją nuobaudą – perspėjimą dėl techninės, jam jau serviruoja teisėjai.

6 min. N.Woltersas pelnė jau 8-ąjį tašką, tačiau po tritaškį smeigė J.Grangeris ir M.Janningas – 12:15.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

„Baskonia“ tokiame triukšme net neišgirdo, kaip ištiksėjo pirmajai atakai skirtas laikas, bet chaoso daug ir „Žalgirio“ žaidime. Tą byloja net trys Šaro keitimai vienu metu. Brandonas Daviesas čiuožinėja ant parketo lyg jis būtų padengtas margarinu. Komandos draugai priima ne pačius protingiausius sprendimus ir Šaras siunta prie šoninės linijos. Bet Nate'o Wolterso rezultatyvumas (8 tšk.) kol kas traukia „Žalgirį“.

5 min. N.Woltersas toliau sėkmingai renka taškus, bet prie šoninės linijos jau spirga Šaras, nepatenkintas keletu iš eilės teisėjų sprendimų – 8:9.

3 min. T.Šengelia smeigė tritaškį ir trumpam nutildė įsielektrinusią „Žalgirio“ areną. Tiesa, greitai ją prikėlė N.Wolterso dvitaškis – 4:3.

1 min. Pirmuosius taškus šio sezono Eurolygoje „Žalgiriui“ pelnė E.Ulanovas – 2:0.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Prieš rungtynes – gestas Grigorijaus Chižniako atminimui. 15,5 tūkst. „Žalgirio“ arenos svečių stojosi iš savo vietų tylos minute pagerbti prieš savaitę nuo infarkto mirusio buvusio žalgiriečio iš Ukrainos.

Donatas Urbonas

DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas

Įspūdinga Vikingų skanduotė, kurtinančios ovacijos Šarūnui Jasikevičiui ir 15 tūkst. „Tautišką giesmę“ užtraukusių žiūrovų magija. Didysis krepšinis prasideda!

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Nate'as Woltersas, Thomasas Walkupas, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas.

„Baskonia“: Mattas Janningas, Jaysonas Grangeris, Tornikė Šengelia, Shavonas Shieldsas, Ilimane Diopas.

VIDEO: „Eurolygos diena“ grįžta: ką Šaro „Žalgiris“ šiemet sukurs Eurolygoje?
VIDEO: „Eurolygos diena“: pirmojo Eurolygos varžovo grėsmės „Žalgiriui“ (2/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“ ir išskirtinis Šaro interviu: „Jie vėl alkani“ (3/4)
VIDEO: „Eurolygos diena“ ir prognozė: kelintą vietą „Žalgiriui“ prognozuoja lažybininkai? (4/4)
VIDEO: „Ginčas“ su Stepu: ką šiais metais Eurolygoje gali pasiekti „Žalgiris“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius