Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 11

Europos pagarbą užsitarnavęs Šaras: „Po 40 minučių tos pagarbos gali greitai nebelikti“

Ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje ir jos prieigose buvo ramu. Šarūnas Jasikevičius ramiai ruošėsi vienai paskutiniųjų žalgiriečių treniruočių prieš Eurolygos startą, o kauniečiai lepinosi paskutiniais bobų vasaros likučiais. Po paros čia viskas bus kitaip. Kai termometro stulpeliai lauke nukris, „Žalgirio“ arenoje jie kils į karščiausius taškus. Bilietai į sezono atidarymo mačą jau be 5 minučių iššluoti, o Šaras išrikiavęs savo kariauną mūšiui su Vitorijos „Baskonia“. Ne tokiu varžovu, kokio startui būtų norėjęs Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dar prieš metus Kauno „Žalgirio“ pavadinimas įvairiausių Europos krepšinio naujienų interneto portalų reitinguose trynėsi kažkur lentelių apačioje. Bet šiemet viskas kitaip.

„Žalgiris“ dabar tokiuose Eurolygos sezono anonsuose figūruoja pirmajame dešimtuke, daugumoje prognozių – turnyro ketvirtfinalio komandų klube.

„Kaip sakant, pagarbą kažkiek pavyko užsitarnauti – kalbos nėra. Bet tai yra dėl praėjusio sezono rezultatų. Ateina rytoj pirmas testas ir turi tą pagarbą iš naujo vėl užsitarnauti. Po 40 minučių tos pagarbos gali greitai nebelikti, – šyptelėjo Šaras. – Čia viskas dėl pernai rezultatų. Bet mes puikiai žinome, kad kaip ir kiekvienose rungtynėse, viskas prasideda nuo nulio.“

VIDEO: „Ginčas“ su Stepu: ką šiais metais Eurolygoje gali pasiekti „Žalgiris“?

Naujas sezonas ir nauja „Žalgirio“ istorija, bet gerokai stipresnė bazė. Ją per fizinio rengimo pratybas, taktines treniruotes ir pirmąsias LKL rungtynes jau susidarė ne tik krepšininkai. Sirgaliai dabar irgi sukaupę didesnes pajėgas jau nuo pat pirmųjų mūšių.

Likus parai iki rungtynių su baskais, „Žalgirio“ arenos bilietų kasoje buvo likę tik dešimtys bilietų.

Kaunui žalgiriečių Eurolygos startas „Žalgirio“ arenoje – didžiulė šventė. Šarūnui Jasikevičiui – nemenkas jaudulys, kaip tą Eurolygos rungtynių patikrinimą išlaikys atsinaujinusi „Žalgirio“ komanda.

Juolab, kai į žaliai baltų tvirtovę atvyksta Vitorijos „Baskonia“, praėjusį sezoną abu kartus skriaudusi „Žalgirį“ 20+ skirtumais.

Tornikė Šengelija, Vincent'as Poirier, Jaysonas Grangeris, Marcelinho Huertas, Johannesas Voigtmannas ir kiti grasina Eurolygos išsišokėliams vėl iškaršti kailį.

Bet baskai pažeidžiami. Ispanijos pirmenybių starte Pedro Martinezo auklėtiniai per trejas rungtynes pasiekė dvi pergales ir sykį nusileido Burgoso komandai – preliminariai „Liga Endesa“ autsaiderei.

– Praėjusį sezoną „Žalgiris“ abu kartus ir dideliais skirtumais nusileido „Baskonia“ krepšininkams. Kuo baskai neparankūs žalgiriečiams? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Negaliu pasakyti, kad „Baskonia“ neparanki „Žalgiriui“. Ji neparanki visiems. Priešsezoniniuose dalykuose ji figūruoja kaip Top 5 ar Top 6 komanda. Jau pernai sakiau, kad Pedro Martinezui atėjus į „Baskonia“, ji tapo pretendente į finalo ketvertą. Taip pat galvoju ir šiemet.

Liko tas pats treneris, ta pati komanda. Jie žaidžia puikų krepšinį. Net malonu į juos žiūrėti. Aukščiausio lygio varžovas – kitaip ir neapibūdinsi.

– Vitorijos „Baskonia“ pralaimėjo vienerias iš trejų rungtynių Ispanijos čempionate. Ko galima pasiimti iš to netikėto baskų pralaimėjimo Burgoso komandai?

– „Burgos“ sužaidė geras rungtynes, o baskai panašioje situacijoje kaip visos komandos – sezono pradžia, visi dar kažkur neapsišlifavę. Lygiai kaip ir mes. Komandos dar nerodo savo geriausio veido ir dabar svarbiausia gerinti žaidimą bei kažkur pasiimti kokį tašką.

O kai įsibėgėji, prasideda sezonas, tada jau norisi gerinti žaidimą su kiekviena diena, kuo toliau pasiekti potencialą.

Dabar reikia kažkaip paimti tašką ir viskas. Šiandien gero krepšinio dar, manau, nerodo nė viena Europos komanda.

VIDEO: „Eurolygos diena“ grįžta: ką Šaro „Žalgiris“ šiemet sukurs Eurolygoje?

– Burgosas laimėjo būtent tada, kai sumažino „Baskonia“ rezultatyvių perdavimų skaičių iki 9. Kaip įmesti pagalių į tą greitą Vitorijos žaidimą ir kaip sustabdyti kamuolio judėjimą?

– Yra daug tų faktorių. Visų pirma, labai protingai pulti – neišmėtyti kamuolių į užribį. Būsime nubausti už klaidas.

Reikia atakuoti kamuolius puolime – tai sustabdo greitą puolimą. Mūsų sprendimai, ypač puolime, bus vienas tų faktorių, kad nedalintume nieko už dyką.

– „Baskonia“ turi nedaug naujokų – Jannį Timmą pakeitė Darrunas Hilliardas, Rodrigue'ą Beaubois – Shavonas Shieldsas. Ką naujokai pridėjo „Baskonia“ žaidimui?

– Sunku pasakyti. Tiek supertaurėje, tiek dabar kai jiems tik sunkiau, „Baskonia“ žaidžia daugmaž su tais, kurie buvo komandoje pernai. Janningas žaidžia daug antroje pozicijoje, Garino labai gerai pradėjo sezoną.

Iš pradžių geriau atrodė Shieldsas, dabar geriau atrodo Hilliardas. Abu panašūs, tik Hilliardas yra išreikštas metikas.

O daugiau visi liko tie patys. Sistema ta pati. Čia ir yra didžiausia problema. Galbūt pirmosioms rungtynėms norėtųsi naujos komandos, kuri turi 5-6 naujus žaidėjus, kaip ir mes. Bet tai komanda, kurioje 9-10 žaidėjų tie patys. O ypač įžaidėjai, kas yra mums labai blogai.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Vyšniauskas ir V.Čeponis vėl kartu – ką jie prognozuoja „Žalgiriui“?

– Nate'as Woltersas užima atsakingiausias pagrindinio įžaidėjo pareigas ir yra naujas žmogus sistemoje. Kaip jam sekasi su laiku perprasti nurodymus?

– Gerai, gerai. Dabar sunku tikėtis, kad jie būtų viską perpratę. Bet jie labai stengiasi. Kasdien jie rodo vis didesnį brandumą. Jie stengiasi labiau įeiti į sistemą ir geriau ją supranta.

Bet viena yra suprasti, o kita perkelti į aikštę. Turime išeiti ir viską palikti aikštėje. Tai didžiulis dalykas, kai už nugaros yra 15 tūkst. žmonių. Žaidėjai turi tai pajausti. Tai turi atsispindėti aikštelėje didžiule energija ir noru tuos fanus per vieną dieną užsikariauti. Mes fanus užsikariaujame tik sezono gale, jeigu kažkas pavyksta. Tad turime jausti iš jų energiją ir ją palikti aikštėje.

– Minėjote, kad yra momentų, kurie labai geri. Dėl kokių žaidimo aspektų kol kas esate ramiausias?

– Daugmaž viskas pagal planą, atrodo. Šiai dienai sunku rodyti labai brandų krepšinį, bet kažkokią bazę esame užsidėję. Ir tas fizinis pasiruošimas uždėtas. Aišku, labai įdomu, kada jis pasireikš. Bet žaidėjai gerai užsikrovę sezonui. Dabar tik reikia paruošti save psichologiškai ir fiziškai kiekvienoms rungtynėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius