-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 08

„Fenerbahče“ vadovas – apie Eurolygos čempionų iššūkius ir Ž.Obradovičiaus santykius su Šaru

Po nedidelės pertraukos į eterį sugrįžo Lietuvos čempionų įvykius nušviečianti sekmadieninė laida „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“. Šįkart jos epicentre atsidūrė Stambulo „Fenerbahče“ sėkmės istoriją nuo 2014 metų kuriantis ir generalinio direktoriaus pareigas užimantis italas Maurizio Gherardini.
fenerbahce-vadovas-mgherardini-apie-cempionu-issukius-ir-zeljko-santykius-su-saru
Maurizio Gherardini

Galingosios Turkijos komandos generalinis direktorius, „Žalgiris TV“ kūrybinei komandai lankantis Stambule, noriai ją įsileido į savo darbo vietą, pasakojo apie „Fenerbahče“ komandos virtuvę bei negailėjo gražių žodžių „Žalgiriui“ ir Šarūnui Jasikevičiui.

„Dabar kiekvienose rungtynėse turime apginti Eurolygos čempionų statusą. Mes matome, jog kitos komandos tiek Eurolygoje, tiek nacionalinėse pirmenybėse į kovą prieš mus žengia su papildomomis pastangomis. Jaučiant dėmesį iš visos krepšinio bendruomenės svarbu suprasti kaip pasikeitė komanda po vasaros, kaip ji išsivystė, bet jauti tik visų lūkesčius ir viltis. Taigi, mes suprantame įgytą rolę tapus čempionais ir mėgaujamės naujais iššūkiais, tačiau tai nėra taip paprasta“, – savo įžvalgomis dalinosi ir keliose NBA komandose darbavęsis specialistas.

Stambului praėjusieji metai krepšinio prasme išties derlingi – čia vyko triumfu pasibaigęs Eurolygos finalinis ketvertas bei Europos krepšinio pirmenybių grupių ir finaliniai etapai.

VIDEO: „Fenerbahče“ vadovas M.Gherardini – apie čempionų iššūkius ir Željko santykius su Šaru

„Neabejotinai Turkija tampa krepšinio šalimi. Taip, galbūt krepšinis nenukonkuruos futbolo, bet susidomėjimas krepšiniu vis auga. Tai nėra atsitiktinumas, jog visi mačai transliuojami per televiziją ar fiksuojami didžiuliai lankomumo rodikliai ir mūsų arena dažnai būna užpildoma visiškai. Prie tokio susidomėjimo krepšiniu prisideda ir tam tikros personos kaip Željko Obradovičius, gerą planą turinti Eurolyga ir šalies krepšinio federacija“, – apie augantį krepšinio populiarumą Turkijoje kalbėjo Eurolygos čempionų generalinis direktorius.

M.Gherardini negailėjo gerų žodžių ir „Žalgirio“ komandai, kurios gerus rezultatus pavadino kelių metų sėkmingu įdirbiu.

„Buvau neseniai kalbėjęs su Šarūnu ir galiu pasakyti, kad „Žalgiris“ tampa viena maloniausiai stebinančių Eurolygos komandų. Tai nėra vien apie pergalių ir pralaimėjimų balansą. Visa žaidimo kokybė, kuri pasireiškia krepšinio aikštelėje, patvirtina faktą, kad Šaras daro išties gerą darbą. Leiskite man pasakyti, „Žalgiris“ turi potencialo nustebinti kiekvieną varžovą“, – gražiai apie Lietuvos čempionus atsiliepė pašnekovas.

Vieno geriausių Europos krepšinio trenerių darbą iš arti stebintis italas pastebi, kad Š.Jasikevičius yra vienas iš nedaugelio, kuriems Ž.Obradovičius taip atsiveria.

„Manau, kad tai turėtų būti vertinama kaip ryšys tarp dviejų asmenybių. Tai nėra tik tam tikri žaidimo epizodai, juos vienija tikrai labai stiprus bendras ryšys, keičiantis jausmais, įspūdžiais. Jų santykių neapibrėžčiau kaip mokytojo ir mokinio, labiau, kaip jaunesniojo ir vyresniojo brolių. Jie šiuos savo santykius sukūrė dar Šarui rungtyniaujant Željko treniruojamoje komandoje ir augino metai iš metų. Iš savo pozicijų matau, jog Šarūnas yra vienas iš nedaugelio, kuriems Željko atsiveria ir noriai dalinasi savo patirtimi“, – apie dviejų specialistų draugystę kalbėjo M.Gherardini.

Pilnoje „Savaitė su Kauno „Žalgiriu“ laidoje Eurolygos čempionų generalinis direktorius pasakojo apie triukšmingus „Fenerbahče“ aistruolius bei kuriamą naują komandos branduolį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius