Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 29

Gintaras Krapikas didžiavosi „Žalgirio“ pirkiniais ir ramino dėl Luko Lekavičiaus

Likus žaisti 4 minutes iki rungtynių pabaigos pašėlę Izmiro „Karšiyaka“ sirgaliai jau ėmė traukti pergalės dainas, kai Gintaras Krapikas priverstas prašė minutės pertraukėlės. Turkai pirmavo trimis taškais 64:61, perėmė iniciatyvą ir savo skrydžiais šokdino sirgalius iš savo vietų. Bet „Žalgiris“ parodė stuburą. „Ši pergalė kainavo daug nervų“, – po rungtynių 24sek.lt neslėpė G.Krapikas.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iš Izmiro pragaro „Žalgiris“ parsiveža dramatišką pergalę 68:66.

„Reikia dėkoti žaidėjams, kad jie iki paskutinės minutės išliko labai susikaupę ir labai solidūs. Žinant, kokiomis sudėtingos sąlygomis tenka žaisti Izmire, prašiau vyrų stengtis susikoncentruoti tik žaidimui ir negalvoti apie pašalinius dalykus. Vyrai tai puikiai įvykdė.

Šįkart ir sudarytas planas, ir jo vykdymas suveikė labai sėkmingai. Džiaugiuosi, kad išlikome ramūs ir dirbome iki galo“, – rungtynes apibendrino G.Krapikas.

– Ketvirtojo kėlinio viduryje „Žalgirio“ žaidime atsirado chaosas, „Karšiyaka“ įsiveržė į priekį 64:61. Kas nutiko komandai ir kaip pavyko atsitiesti? – 24sek.lt paklausė G.Krapiko.

– Nepavadinčiau to chaosu. Bet padarėme porą klaidelių, kurios leido varžovams greitai užbėgti ir žaisti taip, kaip jie nori. Tai buvo puikus pavyzdys, kaip būtų buvę, jei būtume leidę jiems taip žaisti visą mačą.

Tada buvome minkšti. Teisėjai leido kietai kautis ir niekas nešvilpė kirtimų per rankas ar per kamuolį. Buvome per minkšti ir leidome priešininkams atsitiesti.

– Teko ginti pergalę iki paskutinės sekundės. Ar esate patenkintas žalgiriečių veiksmais gynyboje?

– Šeimininkai įmetė 66 taškus, todėl tai sako, kad gynyba buvo aukščiausio lygio. Labai smagu, kad neviršijome savo klaidų limito. Aišku, idealiai sukovoti dėl atšokusių kamuolių nepavyko, nes turėjome tik tris tikrus priekinės linijos žaidėjus. Bet mūsų pastangos ir planas, kaip gintis prieš varžovus, tikrai suveikė.

VIDEO: Eurolyga: „Karšiyaka“ – „Žalgiris“

– Ianas Vougioukas pirmajame kėlinyje pelnė 11 taškų, bet vėliau ir žaidė mažai, ir pats sustojo. Kas jam nutiko?

– Situacija tokia, kad daugiau neturėjome nominalių „centrų“. Aktyviai rungtynes pradėjo „Karšiyaka“ vidurio puolėjas Coltonas Iversonas, bet dėl pražangų ilgai nežaidė, todėl Izmiro klubas pradėjo naudoti žemą penketą. Vougioukui teko žaisti toliau nuo krepšio, jis prisirinko pražangų ir todėl sėdo ant suolo. 

Lekavičius pastaruoju metu žaidė tikrai neblogai. Jis tikrai neprarado mano pasitikėjimo.

Šiaip ne taip beveik išsaugojome jį iki rungtynių pabaigos. Bet Ianas padarė labai svarbią rungtynių pradžią. Tai jo nuopelnas, kad savo klasikiniu žaidimu baudos aikštelėje neleidome priešininkams pirmauti nuo pirmųjų minučių.

Džiaugiuosi, kad visi trys legionieriai šiandien žaidė labai gerai. Džiugu, kad prie mūsų rinktinės žaidėjų taip tiko visi trys naujokai.

– Rungtynėms registravote 11 žaidėjų, bet aikštėje nepasirodė S.Venė ir L.Lekavičius. Kodėl?

– Į tokius klausimus labai sunku atsakyti. Eurolygos rungtynės nėra skirtos duoti visiems pasižaisti. Lukui prie agresyvios ir atletiškos komandos būtų buvę labai sudėtinga. Vecvagaras yra ir aukštesnis, ir tvirtesnis įžaidėjas.

Bet Lukas pastaruoju metu žaidė tikrai neblogai. Tą jis įrodė prieš „Lietuvos rytą“. Jis tikrai neprarado mano pasitikėjimo. Tik rungtynės pasitaikė tokios.

– „Žalgiris“ savotiškai atsigriebė už tą namuose prarastą tašką „Lokomotiv“ klubui. Šiek tiek ramiau?

– Toks tas ramumas – kitą savaitę žaidžiame su „Barcelona“. Sužaistos dar tik trys rungtynes. Žinant, kokia įtempta situacija turnyro lentelėje, ir kaip žaidžia būsimi varžovai iš Barselonos ir Atėnų, turime gerinti savo formą. Kiekvienas mačas čia labai svarbus.

– „Karšiyaka“ sirgaliai atrodė labai agresyvūs. Ar išvengta incidentų?

– Kai publika tokia aktyvi, garsi ir agresyvi, visada smagu, kai arenoje yra apsauginių. Gal tai truputį sudrausmino turkų aistruolius. Be aprėktų ir apšvilptų teisėjų, incidentų nebuvo. Buvo tikrai gera krepšinio atmosfera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius