-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 12 17 /22:05

Gintaras Krapikas pasigedo žalgiriečių energijos ir Manto Kalniečio

Brockas Motumas nelauktai laisvas iš aikštės kampo švystelėjo metimą, bet kamuolys trenkėsi į lanką. Gintaras Krapikas ramiai nuleido galvą ir nukulniavo pasveikinti Aleksandrą Džordževičių su pergale. Ataka buvo gera. Pritrūko tik tikslumo ir sėkmės. Kauno „Žalgiris“ dramatiška nesėkme Atėnų „Panathinaikos“ 72:75 baigė Eurolygos reguliarųjį sezoną.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Atėnų „Panathinaikos“ | 72:75

„Pasigedau agresyvumo ir tos energijos, kurios laukiau šiame mače. Labai ilgai įsibėgėjome. Leidome varžovams atkovoti tokių kamuolių (puolime), įeiti į žaidimą. O tada desperatiškai grįžome atgal. Dėjome nemažai pastangų laimėti, bet pabaigoje ir jų nepakako“, – rungtynes apibendrino G.Krapikas.

– Koks buvo paskutinės atakos planas?

– Planas buvo truputį kitoks. Kai visi puolė dengti Hanlaną, atrodo, pamiršo, kad mūsų geriausias metikas laisvas. Gaila, kad neįkrito.

– „Panathinaikos“ išjungė Mantą Kalnietį. Ką padarė graikai?

– Mantui tai nebuvo geros rungtynės. Jo mums labai pritrūko. Jis buvo kažkoks nervingas. Bet džiaugiuosi, kad Lukas gerai jį pavadavo. Atrodė labai užtikrintai ir aktyviai. Tam ir yra ne vienas, o du įžaidėjai.

– Pirmoje pusėje varžovai atkovojo net 9 kamuolius puolime. Kas pasikeitė po pertraukos?

– Pritrūko energijos, kontakto, todėl varžovai ir atkovojo tuos kamuolius. Užtrukome, kad įeitume į tą kovinę parengtį. Leidome įmesti iš antrų šansų. Vėliau pamatėme, kad galime lipti ant lentos, nes ten yra ką pagriebti. Antroje pusėje buvo geriau, bet neužteko.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ kelionę reguliariajame sezone?

– Pirminį tikslą įvykdėme. Be abejo, buvo labai gerų ir blogų rungtynių. To norėtųsi išvengti. Norėtųsi stabilumo. Sunku tikėtis, kad kas vakarą žaisime kaip su „Barcelona“. Bet labai norėtųsi tikėti, kad tokių rungtynių kaip Atėnuose ir Krasnodare nebus. Antras etapas ne ta vieta, kur galime sau leisti pralaimėjimus. Turėjome galimybę būti treti. Nepavyko. Laukiame varžovų ir ruošiamės kitam etapui.

VIDEO: Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris Gintaras Krapikas – apie pralaimėjimą „Panathinaikos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius